hirdetés

Ellepték a rendőrök az ismert műsorvezetőből polgármester jelöltté lett Pikó András kampánystábjának az irodáját.  A rendőrség tiltott adatgyűjtés miatt nyomoz és senkinek nem küldtek hivatalos papírt, hogy mire készülnek.

 

Házkutatás tart a rendőrség Pikó András VIII. kerületi ellenzéki polgármesterjelölt kampányközpontjában.

Pikó András úgy tudja, a helyi választási iroda kért vizsgálatot ismeretlen tettes ellen a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hivataltól és a rendőrségtől is. Az ellenzéki polgármesterjelölt Pikó közölte, hogy ő nem kapott hivatalos értesítést a vizsgálatról, s úgy tudja, hogy a rendőrök érkezése sem volt bejelentve.

Mindez pedig aggályos, hisz nem egy számlagyárról vagy épp egy maffia csoport lefüleléséről van szó.

A BRFK feljelentés alapján 2019. szeptember 10-én választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény, valamint személyes adattal visszaélés gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen. Ennek a folyamatban lévő nyomozásnak a keretében a rendőrök a mai napon, 2019. szeptember 11-én 17 óra utáni időben egy VIII. kerületi Baross utcai irodában megjelentek, mert ott nyomozati cselekmény végrehajtása vált szükségessé – közölte a rendőrség.

 

Nos ez normális országokban, valaha Magyarországon is így volt. Küldtek a hatóságok egy papírt az érintett szervezet vezetőjének vagy jogi képviselőjének, hogy akkor most itt házkutatást szeretnének tartani. Ekkor és ekkor. Amin jelen volt mindenki.