hirdetés

Az Esti Újság úgy tudja, hogy D.Alexet, az éjszakai életben csak Turekként ismert vállalkozót, akit ismét a Dunaszerdahelyi maffia kivégzésével és jó barátja D.György megölésével fogtak el a rendőrök, közel 100 milliós óvadék fejében sem engedte házőrizetbe a bíróság. D.Alex mindkét esetben felbujtóként van meggyanúsítva akárcsak úgy, ahogy anno Gyárfás Tamást is tették a médiacézár Fenyő János megölésével. Gyárfás esetében azonban elegendő volt a nyomkövető, sőt a tévés később már világszerte utazgathatott. Nos úgy tűnik vannak, akik egyenlőbbek.

 

Az Esti Újság úgy tudja, hogy a bíróság úgy döntött marad előzetesben D.Alex és a 75 milliós óvadékot is elutasították az esetében, hogy otthon lehessen házőrizetben. Nem számított most az sem, amit egyébként figyelembe szoktak venni a bírók, hogy az éjszakai életben ismert Turek 15 éve semmilyen zűrbe nem keveredett és, rendes családapa, jól menő vállalkozó és, hogy a párja terhes és, hogy sosem szökött sehova, sőt a korábbi ügyekben is feladta magát és minden korábbi vád alól tisztázta magát.

Tureket már meggyanúsították a szlovák rendőrök a dunaszerdahelyi mészárlással réges rég, ült is 4.5 évet előzetesben de vádat már nem emeltek ellene. De ez sem számított most.

A mostani fejlemények alapján a epentitó szlovák nem igazán szavahihető maffiózók vallomásai miatt fogták el újra. Most azzal gyanúsítják a rendőrök, hogy ott volt Dunaszerdehelyen a Pápay klán kivégzésekor és köze van régi barátja D.György megöléséhez is. De minkét esetben felbujtóként gyanúsítják a rendőrök. Érdekes, hogy amikor legelőször próbálták meg Turekre kenni a dunaszerdahelyi mészárlást egy pincér korábban azt vallotta a bíróságon, hogy ismerős neki D.Alex hangja, de az arcát sem látta, és a személyleírása is totálisan rossz volt és más sem stimmelt a vendéglős elmondásában. Aztán próbálkoztak azzal is, hogy Tureknek az autója ott volt Dunaszerdahelyen de kiderült ez sem fedte a valóságot.

Érdekes a médiacézár Fenyő János kivégzése kapcsán Gyárfás Tamás esete is, aki szintén csak felbujtóként lett vádlott, de az úszószövetség ex-vezére egy napot sem töltött előzetesben. Gyárfásnál elegendő volt a nyomkövető. Holott Turek és Gyárfás esete közt rengeteg a hasonlóság. Azonban Gyárfás Tamás az ellenzéki baloldal oszlopos megmondó tévése volt, ugye, így ő megúszta a Fenyő-gyilkosságot egy lábbilinccsel egyelőre. Tureknek ez a lehetőség nem adott. Ilyenkor lehetne polemizálni azon, hogy bizony néha vannak egyenlők és egyenlőbb emberek egy nyomozás során is. Azonban úgy véljük az idő majd bebizonyítja, hogy Turek esetében lukra futottak a hatóságok vagy sem.

Az Esti Újság úgy tudja, hogy Tureket a szlovák hatóságok még ki sem kérték Magyarországtól, ami szintén érdekes.

A Németországban elfogott B.Károly kiadatása is húzódik de úgy tudjuk a rendőrök nagyon bizakodnak a férfi együttműködésében és abban, hogy Turekre terhelő vallomást fog tenni.

Tulajdonképpen azt tudom mondani, hogy semmi nem változott. Ügyfelem előzetes letartóztatása jogarős lett-mondta az Esti Újságnak Dr.Zamecsnik Péter.

Az mindenképp érdekes Turek esetében, hogy csak elitélt gyilkosok tettek rá terhelő vallomást Szlovákiában és csak az ítélethirdetésük előtt nem sokkal. Addig ezen személyek amnéziások voltak de szerencsére hirtelen minden az eszükbe jutott. Az, hogy ezen személyek mennyire igazmondó juhászok, majd kiderül , hisz nem voltak a tetthelyszínén sem a Pápa klán kivégzésekor, és a Dövher merényletnél sem voltak jelen, ezen bűncselekmények szervezésében sem vettek részt, ráadásul a maffia csoportjukon belül is annyira alsó szinten voltak, hogy a vezetők ezen pentitó személyekkel nem is nagyon beszéltek. Ezen piti gyilkosok most pedig koronatanúk lettek csak azért, hogy előbb szabadulhassanak a rácsok mögül. Fura egy világ lett ez, s a maffiózók is csak egyfajta Barbie babaként mernek tündökölni úgy tűnik.

( T.E.)