hirdetés

Nagy bajban van a Megasztár egykori felfedezettje Fekete Dávid. A bíróság ugyanis újabb két hónappal meghosszabbította a több mint százmillió forintos kárt okozó csalással és sikkasztással gyanúsított énekes előzetes letartóztatását. A Győri Járási Bíróság elutasította Fekete védőjének a kényszerintézkedés enyhítésére tett kérelmét.

 

A Győri Törvényszék tájékoztatása szerint az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyész indítványával abban, hogy az énekes a szabadlábra helyezése esetén elérhetetlenné válna büntetőeljárás során a hatóságok részére még akkor is, ha már rendelkezik biztosnak tűnő tartózkodási hellyel.

Így nagyon úgy tűnik az egykori Megasztáros sokáig marad dutyiban, de a perének elkezdéséig egészen bizonyosan. A megalapozott gyanú szerint Fekete 2018 nyarától kezdődően nagy értékű gépkocsik adásvétele kapcsán követett el csalásokat és sikkasztásokat. Ezt követően, fenyegető anyagi helyzete miatt kölcsönöket vett fel magánszemélyektől is, illetőleg cégén keresztül egy banktól is. Az összegeket ismeretlen célra fordította, majd az eladósodott cégét egy – általa is tudottan halálos betegségben szenvedő személynek – értékesítette.

A rendőrség és a vádhatóság szerint ezt követően is folytatta az autókkal kapcsolatos tevékenységét, kölcsönöket is vett fel, valamint egy hatmillió forint és egy 7.5 millió forint értékű festményt is átvett értékesítésre, de nem tudott velük elszámolni.

Az énekes az első és folytatólagos kihallgatása között eltelt időben is követett el hasonló jellegű szándékos bűncselekményeket. E körülmény, valamint a gyanúsított bizonytalan anyagi helyzete, a felhalmozott tartozásai, azok mértéke valószínűvé teszik, hogy szabadlábra, vagy enyhébb kényszerintézkedés hatálya alá kerülése esetén ismételten vagyon elleni bűncselekményeket követne el. A határozat nem jogerős.

Fekete Dávid így nagy bajban van és kérdés, hogy meddig bírja a kőkemény börtönt.

Az Esti Újság úgy tudja a nagyértékű csalást és sikkasztást nem Fekete egyedül követte el, hanem voltak társai is. Sőt egyes információink szerint az sem zárható ki teljesen, hogy az énekes csak strómanja volt a nagyösszegű gazdasági bűntényeknek, azonban nem mer beszélni.

(csákány)