hirdetés

A volt belügyminiszter, majd miniszterelnök Boross Péter, az MDF kormány oszlopos tagjának a megtévesztő, menekültekkel kapcsolatos véleménynyilvánítása nem tetszett a Médiatanácsnak. A jelenlegi miniszterelnök tanácsadója az exminiszterelnök mondatai a Médiatanács szerint alkalmasak lehettek a bevándorlókat érintő megtévesztő, sztereotip vélemények felerősítésére, így eljárást indítottak.

boross péter

A Médiatanács hatósági eljárást indít Boross Péter volt miniszterelnöknek a Magyar Hírlapban és a magyarhirlap.hu oldalon megjelent, migrációval kapcsolatos nyilatkozata miatt. A volt miniszterelnök mondatai parlamenti képviselői bejelentés nyomán jutottak el a testülethez. A Médiatanács álláspontja szerint „a szóban forgó médiatartalom alkalmas lehetett a bevándorlókat érintő megtévesztő, sztereotip vélemények felerősítésére, így ezeknek a sajtótermékeknek a vélelmezhetően kirekesztő tartalma hatósági eljárás indítását tette szükségessé”.

Ma még senki nem meri kimondani, hogy a bevándorlás nem kulturális és civilizációs, hanem etnikai probléma – mondta a Magyar Hírlapnak adott interjúban Boross Péter volt miniszterelnök.

Ugyanis különböző nyelvű népek, az európaiaktól eltérő bőrszínű emberek érkeznek milliószámra Európába. Nagyon fontos, hogy nemcsak a kultúrájuk más, hanem az ösztönrendszerük, biológiai, genetikai adottságaik is – folytatta mondandóját az exminiszterelnök Boross Péter.

A Médiatanács közleményében megjegyzi, hogy a médiatörvény rendelkezése szerint kizárólag bejelentés alapján indíthat hatósági eljárást kiegyensúlyozottsági ügyekben.