hirdetés

Jól csőbe húzták és rendesen szívatják, úgy tűnik, a maffiaügyek fő pentitóját, R. Lászlót és társait, akik ellen az Esti Újság úgy tudja, vádat emeltek az ügyészek, mert állítólag egy ügyvédet csaptak be 30 millió forinttal.  Az eset érdekessége, hogy a sértett jogász egy érdekes munkaerő-kölcsönző cég alkalmazottja, ügyvédje. Ráadásul a kicsalt 30 millió átadásáról, kifizetéséről semmilyen dokumentum vagy banki papír sincsen.

 radnai

Vádat emeltek R. László és társai ellen. A leszámolásos ügyekről beszélő és a nyomozók munkáját segítő R. László mellett másik három társát is megvádolták azzal, hogy egy szolnoki ügyvédtől kicsaltak 30 millió forintot, és azt nem adták vissza. Az ügyben vádlott R. László régi üzlettársa is, akivel együtt ténykedett még a híres hírhedt Conti Carban, ahol több politikus is vásárolta a luxusverdákat, és volt olyan kormánypárti politikus, aki ide vitte a külföldről behozott autóját eladásra. De vádlott az az albán állampolgárságú M. M.-is, akit anno a nyomozók a Fenyő-gyilkosság miatt is kihallgattak, s aki anno azt mondta, hogy a szintén albán Acifi Nijazi lőtte le a médiacsászárt.

Nos, az ügyben igen komoly szereplők vannak. Azonban elképzelhető, hogy csúnyán csőbe lettek húzva az urak. A sértett ügyvéd ugyanis egy igen érdekes vidéki munkaerő-kölcsönző cég egyik jogásza. Azaz érthetetlen, hogy egy munkaerő-kölcsönzős vezető mit akar üzletelni ezen urakkal, akiknek soha az életben semmi közük, ezen területen még csak érdekeltségük sem volt.

Aztán az is igen fura, hogy ilyen illusztris társaság esetében, akikkel tele volt és van a média, hogyhogy nem aggódott az ügyvéd úr, hogy esetleg a pénzét sosem kapja vissza?

Azonban a legfurcsább, hogy úgy adta át a nem kevés 30 milliót a sértett, hogy arról semmiféle papír, jegyzőkönyv vagy szerződés nem készült. S állítólag nyoma sincs, hogy ezen pénzt honnan vette fel az ügyvéd.

Nos, R. Lászlóék ezen büntetőügye több mint fura. Érdekes. Arról pedig már nem is igazán szeretnénk papolni, hogy egy személy, akit mindenhova kísérnek a rendőrök, hisz pentitó és a hatóság tanúja, azaz óvni kell, hogy tud bűncselekményt elkövetni rendőri kísérettel? S arra is kíváncsiak lennénk, hogy ezen védelmet adó rendőröket vajon kihallgatták-e tanúként R. Lászlóék ügyében?

Mint ismeretes,  Az NNI és a Nemzeti Védelmi Szolgálat közti vita miatt került vissza a börtönbe a bűnbánó maffiózó, R. László, legalábbis sokan ezt feltételezik. A férfit, miután Portik Tamásra és a leszámolásos ügyekben tett terhelő vallomást, szó szerint eldobták a hatóságok, mint egy darab rongyot. R. Lászlót visszavitték a Csillag börtönbe, ma már a váci fegyintézetben tölti mindennapjait, és meggyanúsították egy olyan fura 30 millió forintos orgazdasági üggyel, amelyet már évek óta vizsgálnak a rendőrök, de csak most jöttek rá, hogy az ő bűnbánó tanújuk az elkövető. Nos, ez több mint érdekes.

Úgy tudni, a leszámolásos ügyekben terhelő vallomásokat tevő R. László ügyében komoly harcok folynak a háttérben az NNI és az NVSZ vezetése között. Mint ismert, az NVSZ-t az a Bolcsik Zoltán vezeti, aki korábban, 2005-ben kijelentette, hogy ő R. Lászlóval nem fog soha vádalkut kötni, mert ugye a bűnbánó maffiózó már akkor beszélt volna a leszámolásos merényletekről, a robbantásokról és a bérgyilkosságokról. Nos, ez akkor ezen személyes ügy miatt nem kellett a nyomozóknak, ami elgondolkodtató, hisz 10 éve már mindenki el lenne ítélve, és az igazságszolgáltatás kimondta volna minden érintettre a verdiktet, és a rendőrség ülhetne a dicsőség trónján.

Nos R. László ügyében azonban más sok sok furcsaság is történt. A férfit ugye azért vitték vissza a Csillag börtönbe Szegedre, mert bűnözött, orgazdáskodott parfümökkel, majd pénzeket is felvett egy ügyvédtől és nem adta vissza . A baj az, hogy ezen ügyekről évek óta tudtak a hatóságok de csak most nemrég esett le nekik, hogy kérem szépen, hát a mi pentitónak a fő érintett az ügyben. Hát elég érdekes.

Úgy tudni, R. László alkuja úgy szólt, hogy ha újabb bűncselekménybe keveredik, akkor azonnal érvénytelen a vádalku, és mehet vissza a börtönbe. Nos, a baj az, hogy még nem tudni, hogy  a pentito valóban részese volt az orgzadasági ügynek vagy sem, hisz jogerős bírósági döntés a mai napig nincs az ügyben. Így, mint minden demokráciában, a bíróság jogerős ítéletéig mindenki ártatlannak tekintendő.