hirdetés

Újabb hivatalnokok kerültek pácba 5 euro miatt. A röszkei határkirendeltségen növényvédelmi felügyelőként dolgozó hat kormánytisztviselőt vettek őrizetbe vesztegetés gyanúja miatt, az ügyészség kezdeményezte az érintettek előzetes letartóztatását.

röszke határ

A nemrég lebukott NAV-osok után most kormánytisztviselőket fogott az ügyészség. Hat növényvédelmi felügyelő kezén kattant a bilincs mert állítólag vesztegetésbe keveredtek és alkalmanként 5 eurot azaz ezerötszáz forintot fogadtak el.

Szanka Ferenc közölte, a megalapozott gyanú szerint a hat felügyelő májusban és júniusban szolgálati ideje alatt alkalmanként 5 eurót kért, illetve fogadott el az ügyfelektől a közigazgatási hatósági ügyintézés során.

A határkirendeltségen hivatalos személyként szolgálatot teljesítő gyanúsítottak feladata volt az okmányvizsgálat és az erről szóló 8 eurós számla kiállítása. A gyanúsítottak azonban kötelességüket megszegve mintegy százötven esetben nem állítottak ki számlát, és az okmányvizsgálatot 5 euró ellenében végezték el – tette hozzá a csoportvezető ügyész.

A most őrizetbe vett gyanúsítottakkal szemben előnyért, hivatali kötelességét megszegve üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytat nyomozást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, a nyomozás felügyeletét a Szegedi Járási Ügyészség látja el – közölte Szanka Ferenc.