hirdetés

Zűrzavar van a KLIK kommunikációjában. Azaz hamar kiderült, hogy valótlanságot állítanak. A gázszolgáltatók ugyanis állítják, hogy küldtek előzetes értesítést a Kliknek, mielőtt kikapcsolták a gázt a gyöngyöstarjáni általános iskolában.

gyöngyöstarján

Nem mond igazat a Klik, amikor azt állítják, hogy előzetes értesítés nélkül kapcsolták ki a gázt a gyöngyöstarjáni általános iskolában – állítják a szolgáltatók. A szolgáltatók azt közölték: küldtek értesítést a Kliknek.

Száraz Gábor, a Tigáz sajtószóvivője az Indexnek elmondta, a Klik a MET Magyarországgal áll szerződésben. Ha a MET elrendeli az egyik ügyfelénél a szolgáltatás kikapcsolását felhalmozódott, lejárt tartozás miatt, akkor ők mint a hálózat üzemeltetői elvégzik a kikapcsolást. Törvény szerint ilyenkor egyébként nincs is mérlegelési jogkörük.

A szóvivő elmondta, a Tigáz 2015 december 2-án értesítette ki hivatalosan a Kliket a kikötésről, amit végül február 5-én ejtettek meg. A kiértesítés ilyenkor úgy működik, hogy a levélben felajánlanak 5 időpontot a kikötésre, és várják a választ, hogy melyik lenne alkalmas az ügyfélnek. Ha nem kapnak választ, akkor tovább próbálkoznak az egyeztetéssel, végül a felajánlott időpontok közül az első időpontban kimennek, és elvégzik a kikötést.

A MET Magyarország részéről Pócs Balázs szóvivő elmondta, hogy a MET a lejárt tartozások miatt már 2015 szeptemberében megrendelte a szolgáltatás kikapcsolását, amiről természetesen akkor ki is értesítették a Kliket. Pócs hozzátette, hogy a hétvégén megkereste őket a gyöngyösi tankerület igazgatója, és ha minden jól megy, hétfőn a Klik rendezi a tartozását, és akár már aznap visszakötheti a Tigáz a szolgáltatást.

Azonban a KLIK kitart amellett, hogy a szolgáltató nem szólt, hogy kikapcsolja a gázt a gyöngyöstarjáni általános iskolában – írta az Origo kérdésére adott válaszában a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ. A Klik azt elismerte, hogy nem fizették ki a gázszámlát.

A gázszolgáltató pénteken „mindenféle előzetes értesítés nélkül kapcsolta ki a szolgáltatást” – panaszolta a Klik. Hétfőn ezért nem lesz tanítás, de kedden már igen. A gázszolgáltató felé az elmaradt számlák kifizetése a hétfői nap folyamán megtörténik, így a gázszolgáltatás az intézményben február 8-án helyreáll, a tanítás február 9-én pedig zavartalanul folytatódik – ígérték.