hirdetés

A hajléktalanok után a menekültek is zavarják a fővárosi vezetését. Legalábbis úgy tűnik. Tarlós István így újra rendet tetet. A legsúlyosabb az utcákon, aluljárókban és a parkokban kialakult köztisztasági helyzet – mondta a főpolgármester a Magyar Nemzetnek.

menekültek-mno

Tarlós István a lehető legkorábbi időpontra, szeptember 2-ára összehívja a Fővárosi Közgyűlést, ahol önálló napirendi pontként tárgyalják az illegális bevándorlók ügyét. Azaz komoly intézkedési tervet készít a főváros a naponta ezrével érkező menekültek, illetve illegális bevándorlók miatt .A főpolgármester szerint kiemelt teher hárul a Fővárosi Közterület-fenntartóra, a rendészekre, a közműtársaságokra és a vízművekre.

Hozzátette: az akcióterv várhatóan a következő hetekre elkészül, és részletesen előírja majd, hogy melyik fővárosi cégnek, szervezetnek mi a dolga. Mint mondta, az egyeztetések már megkezdődtek a Belügyminisztérium, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság között.

Bízunk benne ez az akcióterv jobban be fog válni, és kevésbé lesz törvénysértő, mint anno a hajléktalanokat kitiltó rendeletek megalkotása.

( Fotó: mno )