hirdetés

Várható volt Eger polgármesterének a Jobbikból való távozása már hónapokkal ezelött. Az Esti Újság úgy tudja Mirkóczki Ádám, aki a párt szóvivője is volt korábban , szeretett városa miatt hozta meg a döntését. Úgy tudjuk Eger ezen döntés után a félbemaradt több milliárdos fejlesztéseit megvalósíthatja és Mirkóczki a város korábbi Fideszes vezetését sem fogja már oly élesen bírálni.

 

Újabb ismert politikus távozik a Jobbikból, habár a búcsú ezúttal sokkal békésebb, mint Sneider Tamás, Farkas Gergely vagy Varga-Damm Andrea esetében. Bár az Esti Újság úgy tudja Mirkóczki a döntését legfőképp Eger városa és annak lakói érdekei miatt tette. Így a legendás település a félbemaradt több milliárdos fejlesztéseit is megtudja valósítani és egyfajta békepipát szívott el az ex-Jobbikos szóvivő a kormánnyal. ez is azt mutatja Mirkóczki nem egy ciklusra tervezi a polgármesterségét.

Azt nem tudni, hogy a település korábbi Fideszes vezetését mennyire fogja a jövőben ekézni a jelenlegi polgármester de feltehetőleg az egriek érdekében inkább a fejlesztésekkel fog foglalkozni.

A párt és Mirkóczki Ádám egri polgármester közös közleményt adott ki, melyben hangsúlyozzák, a politikus nem valamilyen nézeteltérés miatt hagyja ott a Jobbikot, döntésének nincs köze az utóbbi időben a párt körül zajló eseményekhez.

„Kiemeljük, hogy nem politikai döntés született sem a Jobbik, sem pedig Mirkóczki Ádám részéről: a polgármester csak és kizárólag az Eger városáért érzett felelősségtudata miatt hagy fel a pártpolitikával. Mirkóczki Ádámnak semmilyen konfliktusa nincs és nem is volt a párt mostani elnökségével, és egyetért a Jobbik irányvonalával is” – bizonygatja a közlemény.

Mirkóczki 2010-től a Jobbik szóvivője volt, 2019 januárjától viszont már semmilyen pozíciót nem töltött már be a pártban, októberben pedig Eger polgármesterévé választották.