hirdetés

Minket valahogy nem kedvelnek a terroristák. Se fenyegetés, se egy igazi frankó IÁ-tag. Semmi. A Belügyminisztérium szinten tartja a korábban már bevezetett biztonsági intézkedéseket, bár nincs információjuk magyarok vagy magyar városok, rendezvények elleni tervezett akciókról. Feltehetőleg a kormány menekültekkel és a kvótával kapcsolatos reklámfilmjét az IÁ is látta, és komolyan vette. Vagy pedig a kerítés az, ami visszatartja őket. 

TEK1

A Terrorelhárítási Központban elemezte Magyarország terrorveszélyeztetettségét Tasnádi László rendészeti államtitkár, Papp Károly országos rendőrfőkapitány, Hajdu János TEK-főigazgató és Kiss Zoltán, az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatója. Az egyes szolgálatok rendelkezésére álló nyílt, operatív és hírszerzési, valamint a külföldi partnerszolgálatoktól kapott információi alapján fenntartják az országban a korábban elrendelt közepes (3-as) terrorfokozatot, bár nincs információjuk a lakosságot érintő fenyegetésről – írja BM közleménye.

A környező országok gyakorlatához hasonló intézkedések megtételén túl a TEK megerősítette műveleti készenlétét, az ország teljes területén pedig továbbra is érvényben van az országos rendőrfőkapitány által elrendelt fokozott ellenőrzés.