hirdetés

A Fradi kiszemelt hollandusa jelenleg minimum 1 millió euróért vihető szabadon a Betis csapatától. Van der Vaart havi fizetése nem ismert pontosan, de körülbelül évi egymillió eurót minimum kér a szebb napokat is látott, és a Real Madridban is egykoron játszó játékos. A Fradinak ez az összeg nem nagyon kottyanna meg, hisz a klub jelenlegi elnöke mindent megtett azért, hogy stabil gazdasági alapokon álljon. S egy hívó szóra feltehetőleg sok cég jönne támogatni a klubot, ha ezen múlna.

van der vaart

Habár magas fizetése miatt korábban szinte semmi jel nem utalt arra, hogy valós esélye lenne Rafael Van der Vaart Magyarországra igazolásának, Thomas Doll nem akarja feladni a harcot egykönnyen és mindenáron akarja a csapatába a hollandust.

Az 50 esztendős tréner 2005 és 2007 között dolgozott a játékossal Hamburgban, aki akkoriban a keret legfontosabb játékosa volt. Nem sokkal később innen igazolta le a Real Madrid.

A 109-szeres holland válogatott labdarúgó szerződése még két évig szól a spanyol Real Betisnél, amelynek színeiben az elmúlt idényben nagyon kevés találkozón lépett pályára. A korábban az Ajax, a Real Madrid és a Tottenham Hotspur együttesét is erősítő középpályást rengeteg kritika érte az elmúlt években, de a holland Voetbal International érdeklődésére csütörtökön elmondta, hogy továbbra sem gondolkozik a visszavonuláson.

Thomas Doll a Hamburger Abendblatt szombati számában egyértelművé tette: szeretné, ha Van der Vaart a Ferencvárost erősítené.

Nem egy átlagos szezont zártunk, tizenkét évig vártunk az újabb bajnoki címre. Nagyon domináns futballt alakítottunk ki. Szeretnénk bekerülni a Bajnokok Ligájába, és ebben talán Rafael Van der Vaart segíthetne. Mindent megteszünk, hogy teljesítsük az igényeit – mondta Doll.

Ez alapján tehát úgy fest, Doll továbbra sem mondott le a játékmester szerződtetéséről. A Ferencváros számára pedig az lenne a legjobb, ha az erősítések minél hamarabb érkezhetnének. A Bajnokok Ligája-selejtezőben való részvétel miatt ugyanis Doll csapatának korán megkezdődik a felkészülése.