hirdetés

Az öngyilkos-gyilkos extűzoltó, aki magára és élettársára gyújtotta autóját Újpalotán, mindent megpróbált elrendezni még életében. A férfi gondosan ügyelt mindenre. Nemcsak a gyerekeket zárta be szörnyű tette előtt a lakásukba, de még a rendőrséget is értesítette arról, hogy hol keressék majd a gyermekeiket.

Budapest, 2016. február 5. Kiégett személygépkocsi a XV. kerületi Késmárk utcában 2016. február 5-én. A katasztrófavédelem munkatársai két megégett holttestet találtak a jármûben. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Bezárta kiskorú gyerekeit, majd a rendőrséget is értesítette az a férfi, aki megölte élettársát és magát is Újpalotán, úgy, hogy egyszerűen magukra gyújtotta az autójukat és elevenen égette el magukat. Szörnyű tett és felfoghatatlan, hogy egy embert mi késztet erre, és mi miatt képes árván hagyni gyermekeit.  A BRFK konkrétan semmit sem erősített meg az esetből. Azt azonban elismerték, hogy valóban kaptak bejelentést arról, hogy a XVI. kerületi lakásban két kisgyerek van bezárva. A rendőrség a bejelentést követően megtette a szükséges intézkedéseket, a nyomozás érdekeire hivatkozva ennél többet nem árultak el.

Mint ismeretes, a XV. kerületben a tűzoltókat a Késmárk utcába riasztották egy lángoló autóhoz, a gépjármű egy füves területen állt. Egy volt tűzoltó volt állítólag az a férfi, akinek holttestét és feltehetőleg az élettársának a maradványait a kiégett autóban találták meg.

A Blikk szerint a férfi a tragédia előtt azt írta a Facebook-oldalára, hogy „Egy szál fehér virágot csak. Ennyit kérek”.

A felismerhetetlenségig  égő nő két kisgyermeket nevelt extűzoltó élettársával közösen, aki a kocsiban mellette ült. A volt tűzoltó az utóbbi időben buszsofőrként dolgozott a fővárosban, egyszer már elvált, abból a házasságból egy kisfia született.

(Fotó: MTI)