hirdetés

Úgy tűnik, baj van a Teréz körúti robbantás nyomozásával. A rendőrök ugyanis minden zavargót, és a rendőrségi nyilvántartásban szereplő gyanús személyt meglátogatnak. Nemrég Dávid Ferenc szociológust is felkereste a magyar FBI.
terez-krt-robbanas-mihadakDávid Ferenc szociológust nemrég kereste fel a Nemzeti Nyomozó Iroda két munkatársa az otthonában. Arról faggatták a rádióst, hogy mit csinált 2016. szeptember 24-én este fél tíz magasságában. Azaz a körúti robbantás idején.

Dávid Ferenchez feltehetőleg úgy jutottak el a nyomozók, hogy a 2006-os zavargások után letartóztatták, és elvitték a fogdába, mint később kiderült, teljesen alaptalanul. Azonban a rendőrségi nyilvántartásban úgy tűnik, benne maradt, ami elgondolkodtató, hisz ha valaki alaptalanul kerül be a rendszerbe, annak adatait törölni kellene a törvények értelmében.

A rádiós maga számolt be az eseményekről a 444.hu-nak.

– Azt is kérdezték, hogy tudok-e bombát gyártani. Ez utóbbit viccesnek gondolták. Az úgynevezett körúti merénylőt keresték házról házra járva. Megmondtam nekik, hogy nem én voltam, mire ők felnevettek, hogy a magasság sem stimmel. Mielőtt elmentek, tájékoztattam őket arról, hogy a Tilos Rádióban dolgozom, és hétfőn beszámolok majd erről az eseményről. Az egyikük a hallgatónk, és mindig nekünk adja az egy százalékot – mondta a magyar FBI által felkeresett szociológus.