hirdetés

Komoly fordulat és váratlan esemény történt az őrizetbe vett szegedi kenus világbajnok és politikus állítólagos adócsalási ügyében. A Szegedi Járásbíróság összes bírája ugyanis elfogultságot jelentett be, amit a sajtó osztály meg is erősített az Esti Újságnak. Így most bajban vannak a NAV nyomozók, hisz igen nehéz lesz elrendelni a neves sportoló és 11 gyermekes családapa Joób Márton fogvatartását. Sok ügyvéd, jogász és bíró szerint a neves sportolónál nem is indokolt a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelése.

 

Az Esti Újság megkereste a Szegedi Törvényszéket, hogy mikor várható döntés Joób Marton előzetes letartoztatásának ügyében, akit dutyiba szeretne látni a vádhatóság és a NAV.  A Szegedi Törvényszék kérdésünkre válaszolt is, és a tartalma előtt le a kalappal.

Tájékoztatjuk, hogy a megkeresésében érintett ügyben a Szegedi Járásbíróság valamennyi büntető ügyszakos bírája elfogultságot jelentett be, így az irat – a büntetőeljárási és az igazgatási jogszabályok szerinti eljárás keretében – az eljáró bíróság kijelölése érdekében a Szegedi Ítélőtáblára megküldésre került.-írta kérdésünkre a Szegedi Törvényszék Sajtóosztálya

Azaz úgy tűnik nem lesz olyan egyszerű a NAV és az ügyészség kérésének eleget tenni Szegeden. Ilyenre rég volt példa egy büntetőügyben, de természetesen a bírák határozott döntése teljes mértékben megérthető és egyben le a kalappal előttük. Azt tették, amit kellett, mást nem is nagyon tehettek volna jó szívvel és ismerve a jog alapjait.

Hogy is tudnának Szeged egyik sportikonjának a büntetőügyében objektívan dönteni, hisz mindenki ismeri és szereti Joób Marcit ? Talán el sem hiszik ezen csalási ügyet sokan Szegeden, ami érthető.

Tegnap robbant a hír kormánymédia felületein, hogy a NAV őrizetbe vette állítólag több százmilliós adócsalás gyanúja miatt a többszörös kenus világbajnokot Joób Mártont, aki már a szegediekért tesz nap mint nap, politikusként. Joób sokak szerint Botka bizalmasa, szerintünk pedig csak a szegediek példaképe, hisz sportolóként jó pár aranyérmet kenuzott össze és örgebítette Szeged hírét.

Természetesen megnéztük Joób cégeit és nekünk továbbra is fura, hogy a politikus cégeinek forgalma alig több mint háromszázmillió forint, akkor ebből, hogy lehetett több százmilliós adócsalás. Persze nem vagyunk NAv szakértők és majd a nyomozás tisztázza ezt. Azt azonban különösnek tartjuk, hogy a NAV előzetes letartóztatásban szeretné látni a közismert sportolót, holott Simonka György Fidesz politikus esetében, ahol 1,5 milliárdos csalásról szól a vádirat, még csak őrizetbe sem vették a békési honatyát. Ráadásul Joób 11 gyermek édesapja és nem biztos, hogy egy előzetes a legszigorúbb kényszerintézkedés annyira indokolt a világbajnok ügyében.

Bízunk benne nem kerül dutyiba a neves szegedi sportoló, ha már Fideszes honatyáknak sem kellett előzetesbe menniük.

(Csákány )