hirdetés

Milliárdos adócsalással gyanúsított személyek is járnak földlicitre. Nem semmi bátorságra vall ez. A hódmezővásárhelyi 22 milliárdos áfacsalásra szakosodott bűnbanda szabadlábon lévő tagját egy helyi földárverésen vélték felismerni többen is.

mezogazdasag

Az év elején Hódmezővásárhelyen leleplezett számlagyár mintegy 22 milliárdos áfacsalásban vett részt a NAV szerint. Van, aki előzetesben van, míg mások házi őrizetben várják a vádemelést. Az egyik érintett a szemtanúk szerint egy helyi földárveréseken vett részt és licitált. O. T. a Vásárhely24.hu szerint azóta a hódmezővásárhelyi földárveréseken is megjelent. December 12-én egy 84,6 hektáros, 142,1 millió forint kikiáltási árú szántóra jelentkezett be, arra licitált is, de aztán végül egy helyi gazda 151,6 milliós licitje nyert. Állítólag egy másik vásárhelyi földárverésre is bejelentkezett O. T., december 19-én egy 66,5 hektáros szántóra fog licitálni, aminek kikiáltási ára 135,2 millió forint.

A NAV, mint közismert, év elején a Csongrád Megyei Főügyészségnél kezdeményezte 13 ember előzetes letartóztatását a 22 milliárdos áfacsalás ügyében. Egyikük egy vásárhelyi személy volt, ő szabadlábon védekezhet. Ő volt a földlicitre járkáló O. T.