hirdetés

A magyar FBI lekapcsolta azt az örömlányokat futtató maffiát, amely főként Franciaországban ténykedett. A banda tagjai elképesztő luxusban éltek Csongrád megyében. A gyanú szerint minimum 40 nőt futtatott francia városokban a 12 fős banda, akiknek az aranyéletét az NNI ma hajnalban megszüntette. Az akcióban francia rendőrök is részt vettek, és az Esti Újság úgy tudja, kérik majd a magyar hatóságoktól a bűnbanda elfogott tagjainak a kiadatását is.

lányfuttató banda

Hétfő hajnalban csaptak le a készenléti rendőrök egy Csongrád megyei bűnszervezet tagjaira: 12 férfit fogtak el – közölte az ORFK. A Franciaországban tevékenykedő – prostituáltak kerítésével és futtatásával foglalkozó – magyar bűnszervezet tagjainak felderítésére és elfogására nemzetközi bűnügyi együttműködés kezdődött a franciákkal tavaly áprilisban. Ennek keretében kérték a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közreműködését.

A banda veszte értesüléseink szerint a mohóság és kapzsiság lett, és az, hogy a lányokat teljesen kizsigerelték, kvázi rabszolgaként tartották fogva, akik ezt elegelték meg.

A külföldi hatóság információi szerint a magyar állampolgárokból álló bűnszervezet tagjai 2014 óta Magyarországon toborzott nőket szállítottak Franciaországba, ahol Strasbourg, Nizza, illetve Bordeaux városaiban, bérelt lakásokban és az utcán prostituáltként dolgoztatták őket. A csoport tagjai felügyelték a lányok napi munkáját, rendszeresen ellenőrizték őket, meghatározták napi minimumbevételeiket, és azt, hogy mikor, hol dolgozzanak. Az áldozatok által megkeresett pénzt elvették, részint felélték, részint vagyonuk gyarapítására – többek között házak és gépjárművek vásárlására – fordították.

A nyomozás adatai szerint a szervezet legalább 40 fiatal nő prostitúciós tevékenységét szervezte és irányította. A magyar FBI eddig több mint 20 helyszínen tartott házkutatást: 14 nagy értékű luxusautót, nagy mennyiségű készpénzt, ékszereket és egyéb vagyontárgyakat foglaltak le több száz millió forint értékben.

Az akcióban részt vettek a francia ügyészség és rendőrség munkatársai, továbbá a nyomozócsoport felügyeletét ellátó Csongrád Megyei Főügyészég munkatársai.