hirdetés

A Közlekedési Múzeum bontási területénél egy tiltakozót bántalmazott egy biztonsági őr, amelyről a secus cég nagy bánatára felvétel készült. Az ügy érthető módon kiborította a Városliget ZRT vezetőit, miniszteri biztosát is, aki feljelentést tett a civil aktivista gyomorba verése miatt. A helyszínen ténykedő biztonsági cég szószólója és jogásza az a Mikó István értesüléseink szerint, aki szoros kapcsolatba hozható azzal az utalványos cég vezetőjével, akit nemrég pénzmosás miatt ítéltek el jogerősen, és aki sokáig támogatója volt több NB1-es futballcsapatnak is, és az MLSZ-nél is fel-feltűnt. Úgy tudjuk, az aktivistát azzal akarják majd lejáratni, hogy tudatmódosító szereket használ. Sőt a biztonságiak szerint minden jogszerűen történt.  

verik a liogetvédőt 1

A Kettős Mérce Facebook oldalán tette közzé azt a felvételt, ahogy a Közlekedési Múzeumhoz rendelt biztonsági őrök egyike gyomron üti az egyik tiltakozót.  Komáromy Gergelyt. A felvételeken jól látható, hogy az őr úgy tesz, mintha telefonálna, megközelíti a tiltakozót, majd váratlanul megüti. Áldozata egy pillanatra összerogy és el is esik.

A bántalmazás miatt a Városliget Zrt. feljelentést tesz – olvasható a Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa által jegyzett közleményben.

A Liget Budapest Projekt eddig és a jövőben is csak a jogszabályoknak minden szempontból megfelelő eljárást tart elfogadhatónak valamennyi, a projekttel kapcsolatos tevékenység során, és elítél bármely erőszakos, önhatalmú, a törvényességet semmibe vevő cselekedetet – írja közleményében a Városliget Zrt.

A múzeum bontásánál feltűnt, nyilatkozgató és ténykedő biztonsági cég szószólója, vagy jogásza a jó ég tudja, kije, Mikó István, úgy tudjuk, korábban üzlettársa volt annak az S. Sándornak, akit elítéltek bűnszervezet tagjaként elkövetett pénzmosás miatt és, aki több NB 1-es csapatnál is feltűnt mint utalványos cég. Sőt réges-régen az úr belekeveredett egy igen csúnya gazdasági bűnügybe, ami miatt sokáig volt előzetesben. Az utalványos cég hirdetései, molinói  nemcsak NB1-es mérkőzéseken, de válogatott meccseken is látható volt, így az MLSZ-hez is volt valami kapcsolata az elítélt üzletembernek, akinek a társa most a Liget Projektben működik közre, mint a bontást felügyelő biztonsági cég jogásza, szószólója.

Úgy tudjuk, az utalványos üzlettárs fia állandó belépővel rendelkezett, rendelkezik a Parlamentbe, és volt tanácsadója az egyik országgyűlési képviselőnek.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a verekedő őr az ahhoz a céghez tartozott-e, amelyiknek a vezetője a nagy vihart kavaró Ligetvédők demonstrációja miatt reflektorfénybe került, és amely cégben ott van az a Tóth Csaba, aki nemcsak a Videoton, de a Kispest futballmérkőzéseit is biztosítja cégeivel és embereivel.

Az Esti Újság úgy értesült, hogy a gyomorba vert Ligetvédőt le akarják járatni. Sőt attól sem riadnak vissza, hogy azzal vádolják majd meg, hogy tudatmódosító szerek hatása alatt provokálta a biztonsági őrt.

Mindenesetre az biztos, hogy a a Városliget ZRT. vezetésére, magár a projektre nem vet túl jó fényt, hogy egy bűnözőkkel is kapcsolatban lévő secus céggel állnak szerződésben. Ráadásul a békés tüntetőket még verik is a futballpályák széléről jól ismert kopasz fiúk.

Úgy tudjuk, eredetileg nem a most verekedő secusokkal akartak szerződni a Liget Projekt vezetői, de más nem vállalta.

(Fotó: kettösmérce.blog)