hirdetés

Megtörtént. Felcsút polgármesterének, Orbán miniszterelnök úr bizalmasának az érdekeltségébe tartozó vállalkozás megszerezte ugyanis a Népszabadságot is, több megyei lap mellett. Azaz megvették a Mediaworks érdekeltségeit. Az ügy érdekessége, hogy a Népszabadságról többek között az a Liszkay Gábor fog majd dönteni, aki otthagyta Simicska Lajost, amikor az legecizte a miniszterelnököt, és aki a nagy rivális Magyar Idők tulajdonosa is. Liszkay a Fidesz kormányzása óta élet-halál ura a média piacon. Ráadásul felbukkant a színen és a médiaattackban az egykori sztárzsaru extársa is, Dr. Csík Zoltán is, aki remek és lelkes nyomozó volt, de különféle mondvacsinált ügyek miatt menesztették.

orbán-csányi-hernádi-mészárosMegtörtént a lehetetlen, vagy a már régóta sejtett nagy esemény. Azazhogy Orbán Viktor miniszterelnök egyik legfőbb bizalmasának a kezébe került a botrányos módon és körülmények közt bezárt Népszabadság. Mészáros Lőrinc színre lépett, amit pár napja már nem is nagyon titkolt, remekül kommunikált, igazi profi módon, és állítólag nincs megállás. Médiapletykák szerint a felcsúti polgármester egy országos tévét is nagyon nagyon szeretne, minél előbb.

A Népszabi és a hozzá tartozó 13 egyéb más lap új tulajdonosi köre azt állítja: kiemelten kezeli a Népszabadság újraindításának lehetőségét. Ami kissé furcsa és értelmezhetetlen is. Több ok miatt.

A Népszabadság főszerkesztő-helyettese szerint ez csak egy kommunikációs fogás. A kiadó igazgatóságában ugyanis Liszkay Gábor is helyet foglal, aki épp az ősi rivális Magyar Nemzet, majd a Magyar Idők tulajdonosa.

Murányi Andás, a bezárt napilap főszerkesztője arra hívta fel a figyelmet az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, hogy az Opimus a Mediaworks új igazgatóságának tagjává választotta Liszkay Gábort és Lóczi Jánost – akik a Magyar Idők lap fontos szereplői –, valamint Pintér Andreát, aki már a Pecina-érában is a Mediaworksnél dolgozott jogászként.

A Heinrich Pecina vezette Vienna Capital Partners közleménye szerint az Opimus Press a Népszabadság kiadásának felfüggesztését követően tett ajánlatot, és végül azért rá esett a választás, mert kinyilvánították azon szándékukat, hogy hajlandóak a felfüggesztett Népszabadság általunk tervezett újraindításának lehetőségét komolyan megvizsgálni.

A Népszabi Szerkesztőség Facebook-oldalán pedig így kommentálták az eladást:

Pecina egy az egyben eladta a Médiaworks Hungary Zrt,-t a Mészáros Lőrinchez kötődő Opimus Pressnek. Mindezt azzal indokolják, hogy az Opimus egyik leányvállalatában már ott ülnek Mészáros emberei: az Euro Generál Építő és Szolgáltató Zrt. vezetőségébe márciusban került be Csík Zoltán, aki együtt dolgozik Mészáros Lőrinc lányával egy másik cégben, a Talentis Group igazgatóságában.

Dr. Csík az egykori sztárzsaru, Doszpot Péter kollégája és barátja volt, rengeteg időt lehúztak a BRFK-n, ahol főként gyilkossági ügyeket vizsgáltak. Azonban Csíknak távoznia kellett a testülettől viharos gyorsasággal, különféle mondvacsinált ügyek miatt. Hosszan tartó nehéz évek és pereskedés után végül Csíknak adott igazat a bíróság, azaz elküldése a testülettől nem volt törvényes.
Szintén idén tűnt fel az Opimus körül Schmidt Zoltán, aki vezérigazgató a Mészáros-família egyik vállalatában, a Fejér-B.Á.L.-ban.