hirdetés

Az Esti Újság úgy tudja,  hogy holnapra idézték be a Központi Nyomozó Főügyészségre a korrupciós ügybe keveredett fideszes képviselőt, Mengyi Rolandot. A honatyát az ügyészek meggyanúsítják, és nagy valószínűséggel ezután őrizetbe is veszik, és kérni fogják az előzetes letartóztatását is. Az ügyészség szóvivői kérdésünkre elmondták, hogy nem tudnak arról , hogy beidézték Mengyit.

 

mengyi-orban-hernadiA fideszes honatyát, Mengyi Rolandot holnap meggyanúsítják az ügyészek, az Esti Újság úgy tudja, hogy a borsodi politikus megkapta az idézést a Központi Nyomozó Főügyészségtől, miután két hete a parlament felfüggesztette a mentelmi jogát.

Mengyit feltehetőleg őrizetbe is veszik, ezt jelezheti az a nyomozástaktikai megoldás is, hogy péntekre kapott idézést. Így amennyiben az ügyészek úgy látják, hogy Mengyi nem működik együtt, vagy félre akarja terelni a nyomozást, akkor a hétvégi ügyeletes bíróság dönthet majd arról, hogy indokoltnak látja-e a politikus előzetes letartóztatását, házi őrizetét vagy sem. Természetesen ez csak akkor történhet meg, ha Mengyi nem tesz beismerő vallomást. Abban az esetben semmilyen körülmény nem indokolhatja azt, hogy kényszerintézkedést alkalmazzanak vele szemben.

Természetesen megkerestük telefonon az illetékes ügyészség sajtóosztályát, ahol közölték, hogy nem tudnak Mengyi beidézéséről. Így biztos, ami biztos, írtunk nekik e-mailt.

Mint ismeretes, a korrupciós botrányba kevert politikus, Mengyi Roland nem titkolta, hogy ahogy kap idézést, vallomást tesz, és bízik benne, hogy nem veszik őrizetbe. A borsodi képviselő ártatlannak tartja magát és aljas lejárató akciónak véli azt, hogy terhelő vallomást tettek rá.

A parlament egyhangúlag 167 igen szavazattal elfogadta, hogy a fideszes Mengyi Roland mentelmi jogát függesszék fel. A képviselőre egy NAV-nyomozás során tettek terhelő vallomást, mert a politikus állítólag sikeres uniós pályázatokból kért vissza bizonyos összegeket. Az ügyben mindenki előzetes letartóztatásban van jó ideje.

(Fotó: archív)