hirdetés

Menesztik a főkukást
2019-12-04 23:09

Budapest főpolgármestere a Facebookon jelentette be, hogy kezdeményezte Nagy László Albert felmentését.De nem a hóhelyzet miatt kapott utilaput, hanem Mészáros Lőrinc miatt feltehetőleg a főkukás..

 

Holnapi hatállyal kezdeményeztem az FKF vezérigazgatójának felmentését” – közölte Karácsony Gergely közösségi oldalán szerda este.

A főpolgármester azt a cikket kapcsolta bejegyzéséhez, amely szerint a főváros csak most tudta meg, hogy Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. az új közgyűlés alakuló ülése előtt két évre szóló, másfél milliárd forint értékű szerződést írt alá egy, a Mészáros-csoporthoz tartozó céggel. A vállalkozás feladata pernyeszállítás lesz.

A Budapest-portálra kikerült fővárosi közlemény szerint Karácsony Gergely döntését a főpolgármesteri szerződéskötési moratórium megszegése indokolja.

Azt is írták, hogy a döntés után az FKF vezetését, a céget érintő átalakulási folyamat lezárultáig, az új felügyelőbizottsági elnök, Mártha Imre szoros felügyelete mellett, a cég eddigi vezető jogtanácsosa veszi át.

Karácsony Gergely már hétfőn arról beszélt a lapunknak, hogy elégedetlen azzal, ahogyan a Nagy László Albert vezette FKF aznap a hóhelyzetet kezelte, ennek pedig következményei lesznek.