hirdetés

Komoly a baj Miskolcon. Felkészült, gyakorlott szakemberek távoztak az összevonás után, a Gyermek-egészségügyi Központból, amit sima kórházi osztállyá fokoztak le. Ráadásul az új kórház vezetője a Fideszes politikus Tiba István testvére lett.

gyek2Több orvos is elment Miskolcról, miután tavaly összevonták a megyei és a városi kórházat. A szuperkórház létrejötte után a neves Gyermek-egészségügyi Központot egy sima kórházi osztállyá fokozták le, ami miatt már tavaly ősszel távozott a központ korábbi vezetője, Barkai László.

A lap szerint az összevonás után sorra menesztették az egyes stratégiai szakmák vezetőit, illetve olyan helyzetbe hozták őket, hogy csak a távozás mellett dönthettek.

Azt egyelőre nem tudni a távozó szakemberek helyére kik érkeztek.

A Népszava információi szerint a radiológiai központ és laboratórium vezetője is távozott, ami azért lehet érdekes, mert a miskolci az ország egyik olyan utolsó nagy kórháza, ahol még nem privatizálták a radiológiát. Emiatt a városban sokan úgy vélik, írja az Népszava, hogy Tiba Sándor, a szuperkórház új vezetője nem fog gátat szabni a privatizálásnak.

Az sem szerencsés, hogy az új kórház élére, amely kezdi elveszíteni kiemelt egészségügyi helyzetét a kiváló szakemberek távozásával, egy Fideszes honatya testvére került.