hirdetés

Az Esti Újság úgy tudja, hogy benyújtotta a BM BÁH-nak a menedék kérelmét az az afgán férfi, aki azt a kamiont vezette, amelyben 71 menekült fulladt meg és halt meg tavaly nyáron. A kamiont és a holttesteket Parndorf mellett találták meg az A4-es autópályán az osztrák hatóságok. A halálkamion ügyében mér a magyar rendőrség nyomoz, és még két bolgárt gyanúsítanak a hatóságok.

halálkamionPicit morbid, de az elhíresült halálkamion afgán sofőrje, úgy tudjuk, menedékkérelemmel élt Magyarországon. A férfi azután adta be a BM BÁH-nak a kérelmét, hogy az osztrák hatóságok átadták a magyar rendőrségnek a 71 halálos áldozatot követelő csempészkamion ügyét.
Az Esti Újság úgy tudja, első fokon elutasították a halálkamion sofőrjének a kérelmét, így azt most másodfokon fogják vizsgálni.

A rendőrség zár alá vette a férfi nagy értékű autóját és a bankszámláéin lévő milliókat is. Az ügyben még két bolgár állampolgárságú, de jordániai származású személyek szintén gyanúsítottak.

Mint ismeretes, tavaly nyáron az osztrák hatóságok 71 menekült holttestére bukkantak egy csempészkamionban az osztrák A4-es autópálya egyik leállósávjában.

Az osztrák hatóságok közlése szerint a menekültek már Magyarországon meghaltak, mert a teherautó levegőelszívó berendezése a háttérben be volt kapcsolva. A kamion rendszámát egy román állampolgár váltotta ki Kecskeméten.

Hasonló esettel ugyanis még nem találkoztunk – fogalmazott Hans Peter Doskozil burgenlandi tartományi rendőrparancsnok.