hirdetés

Állítólag megzsarolták Pákh Imrét a magyar állam által elég furán védetté nyilvánított híres Munkácsy-festménye, a Golgota miatt. A neves magyar származású műgyűjtő, mint arról beszámoltunk, beperelte a Forster intézetet, mert a tulajdonában lévő Golgota festményt, ha úgy tetszik, leegyszerűsítve rabosította a magyar állam. Holnap délelőtt a kvázi lefoglalt, azaz védetté nyilvánított Munkácsy-festmény ügyében ítélet várható.

pákh-mno

Úgy tűnik, pont kerülhet holnap a magyar állam által igen furcsán védetté nyilvánított, kvázi lefoglalt híres Munkácsy-festmény, a Golgota ügyében, miután a neves magyar származású gyűjtő Pákh Imre nem volt hajlandó sokkal olcsóbban, több mint 3 millió dollárral, azaz közel 1 milliárd forinttal kevesebbért eladni a magyar államnak, mint ahogy azt ő egyébként tervezte. Ezután pikk-pakk a Golgota védetté lett nyilvánítva, és a kép már el sem hagyhatja Magyarország területét. Azaz ici-pici magyar nyelvi kifejezéssel élve rabosították és ország őrizetbe helyezték a híres Munkácsy-remekművet. Így aztán Pákh Imre azon elképzelése is dugába dőlt, hogy a képet eladja másnak. Mondjuk volt is rá vevő tíz millió dollárért, egy neves orosz üzletember személyében, magyar pénzen nézve 2,8 milliárd forintért, de ő elállt a vásárlástól, mert a Golgota nem hagyhatja el hazánkat.

Emiatt indított Pákh Imre pert a magyar állam, illetve a Forster Központ ellen, amelyben holnap ítélet várható a Fővárosi Bíróságon. Pákh Imre egyelőre nem kívánt nyilatkozni, de közölte, őt, ha úgy vesszük, megzsarolták sajnálatos módon.

Arra, hogy ki, mikor, és miképp kell érteni ezt a zsarolást, csak annyit mondott a neves üzletember, hogy holnap a tárgyaláson ki fog derülni.