hirdetés

Újra kezdődik minden a hírhedt Biszku perben. A pártállami rettegett vezetőt és ex-belügyminisztert ugyanis nem ítélték el másodfokon, hanem .új eljárásra kötelezte az elsőfokú bíróságot a Fővárosi Ítélőtábla.  Így mondhatni igencsak nehezen, döcögve halad a kommunista bűnök elszámoltatásának utolsó kísérlete. Első fokon ugyan háborús bűnök miatt öt és fél év börtönre ítélték az egykori kommunista belügyminisztert. A tárgyaláson jelenlévő Jobbikos országgyűlési képviselő Novák Előd kitett magáért, természetesen bekiabált és nemtetszésének adott erősen hangot. 

biszku

Hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet a Fővárosi Ítélőtábla és új eljárásra utasított hétfőn kihirdetett másodfokú végzésével az 1956 utáni megtorlások miatt háborús bűntettel megvádolt, idén 94 éves Biszku Béla egykori belügyminiszter ügyében.

A tárgyaláson jelen volt a Jobbik országgyűlési képviselője Novák Előd is, aki igen furcsán és nem méltóan viselkedett, hisz simán bekiabált amikor meghallotta az ítéletet. Nos ilyet nem szokás tenni,még akkor sem, ha valakinek nem kedvére való egy bírói verdikt. Persze, ha ez a parlamenti etikett, akkor sem illik. Szóval Novák igen hangosan szégyennek nevezte az ítéletet.

Tény kérdése, hogy egyelőre megúszta a jogerős ítéletet Biszku. Azonban újabb tortúra, újabb bírósági procedura elé nézhet, az egykori  rettegett pártállami vezető, aki élet-halál ura volt. Az idős Biszku esetében ez a bírósági procedura azonban nem túl jó,hisz az egészségét ezek mind mind rombolhatják.