hirdetés

A gyilkos tatabányai gyerekgyilkos anyának elkezdődött a pere. Mint ismeretes, a nő benyugtatózta és leitatta gyermekét, majd több mint 100 késszúrással végzett vele. A nő többször hangoztatta azóta, hogy reméli, halálra ítélik. A 8 éves kislánynak azért kellett meghalnia, mer anyja így akart bosszút állni az apán, úgy tűnik. A tárgyaláson a vádlott védője felvetette, hogy védencénél két súlyos és kóros állapot is fennállhatott, ami a felelősségét és a büntethetőségét korlátozza.
gyerekgyilkos anyaMegkezdődött annak a nőnek a pere, aki tavaly áprilisban gyilkolta meg különös kegyetlenséggel 8 éves lányát. A kislányt egy előre lefoglalt panzió szobájába vitte, elkábította, majd 106 késszúrással végzett vele. A tárgyaláson egy rendőr is vallomást tett, aki társaival együtt találta meg a lányt a panzióban. Elmondása szerint amennyire lehetett, kommunikálni próbált a nővel, de nem nagyon sikerült, mivel csak ordibált és erősen ittas volt.
Két tanú is megszólalt, akik mindketten a tatai panzióban dolgoznak, és zokogtak, amikor fel kellett eleveníteniük a történteket.

Elárulták, hogy Á. Anikó a panzióban töltött idő alatt végig ivott, és már reggel nyolckor több pezsgőn is túl volt. A gyerekének nem volt hajlandó ételt venni, csak magának alkoholt. Még a mai napig a történtek hatása alatt állnak, és fölriadnak éjjelente, illetve a panzió forgalma is megcsappant az eset óta. Anikó rezzenéstelen arccal hallgatta a vallomásokat.

Egy női rendőr elmondta, hogy a szoba tele volt játékokkal, és már minden zugot ellenőriztek, majd csak akkor találtak rá a lányra, amikor felhúzták a paplant a letakart ágyon. Az ágy melletti szekrényen volt a kés, amit azonnal lefoglaltak. Ekkor megkérdezte Anikót, hogy mi történt, mire a nő csak ennyit felelt:

Jobb ez így a gyereknek.

Nagyon ittas volt, és a szoba is tele volt alkoholos üvegekkel, illetve félliteres üdítősüvegből itta a pálinkát. Miután beértek a kapitányságra, csak az érdekelte, hogy fázik és takarót kér.

Á. Anikó ügyvédje szerint nem kizárt, hogy védence patológiás alkoholszindrómában szenvedett és Borderline-szindrómája volt az eset alatt. Ez pedig alapjaiban változtatja meg a nő büntetését, mivel sokkal kevesebbet kaphat, mint amit az ügyészség kért rá.

A nő elismerte, hogy bűnösnek érzi magát, ám a tettére nem tudott magyarázatot adni, de halálbüntetést kért magának.

Lengyel K. Péter, a pszichológus szakértő véleménye szerint az anya motivációja egyértelműen az apa irányába való bosszú volt.

(Fotó: Wéber)