hirdetés

Pártfogói felügyeletet kapott a miniszter. A hírhedt Tocsik-botrány miatt is magyarázkodó ex privatizációs miniszter egészségi állapota miatt ússza mega vádemelést garázdaság miatt, amelyet ráadásul egy párttársa ellen követett el Suchmann Tamás. A feldűhített politikus egy pultot is helyben hagyott.  De vajon mi történhetett a szókimondó Suchmannal, hogy felügyeletet kapott ?

suchmann

A volt minisztert „magatartásában mutatkozó kedvező hatás” érdekében nem viszik bíróságra, hanem pártfogói felügyelet alá helyezik. Suchman Tamásnak egy éves vádemelési halasztást adott aZalaegerszegi Járási Ügyészség, bár azt már megállapították, hogy amit tavaly ősszel a marcali piacon tett, az kimeríti a garázdaság fogalmát.

A volt privatizációs minisztert az önkormányzati választás előtt jelentette fel Harján Dávid, az MSZP Somogy megyei listájának harmadik helyezettje, mert Suchman rátámadt, és szétverte, pontosabban az aktivistára borította az aláírásgyűjtő pultot is. Harján szerint azért, mert el akarta zavarni „városából” a „nem helyi aktivistákat″.

Az ügyészség szerint a döntésnél rendkívüli enyhítő körülményként figyelembe vették Suchman egészségi állapotát. Persze az is lehet, hogy Suchmann Tamásnak miniszternek az ég világon semmi baja nincsen de így nem kell felelősségre vonni és vádat emelni ellene az ügyészségnek, ami mindenkinek jó lehet. Persze azt azért megnéznénk hány garázdaság jellegű ügyben volt pártfogói felügyelet kirendelése, vádemelés helyett.

Persze Suchmann a nagy megúszó. Anno a hírhedt Tocsik-botrányt is megúszta és csak tanú volt az MSZP privatizációs minisztere. A pletykák szerint a miniszternek is a per vádlottjának kellett volna lenni. Mi nem tudjuk csak azt, hogy tanú volt. No meg azt, hogy miután robbant az MSZP -s Tocsik botrány egy újabbat már nem engedtek a politikusok pedig volt más ügy is, amelyet a KBI nyomozott. A felső politikai körök azonban leállították a másik botrányt, amelyben egy államtitkár volt a főszereplő, meg némi olaj.