hirdetés

Az Esti Újság úgy tudja, be is fejeződött a nyomozás az ellen a BVOP-alkalmazott ellen, akiről azt híresztelték, hogy szépségszalonbérletért cserébe hosszabb eltávozást intézett egy-egy rabnak wellnesshétvégéért pedig kevésbé szigorú bánásmódban részesültek a kiváltságos elítéltek.

börtön amerikaiÚgy tudjuk, a Központ Nyomozó Főügyészség megszüntette azt az eljárást, amelyben egy veszprémi börtönben dolgozó hölgy ellen vizsgálódtak. Egy névtelen feljelentés alapján a BVOP alkalmazottja kapott szépségszalonbérletet, wellnesshétvégét, mozibelépőt, és akiktől kapta, azoknak jobb sorsul lett a börtönben. Eltávozásokat is kaptak a kivételezett elítéltek a feljelentés szerint, és az egyik rabbal szexuális viszonyt is folytatott a börtönőr.

A gyanúba kevert BV-s két rabbal is kivételezett a bejelentés alapján, és volt némi hancúr is a rabokkal, akik komoly ügyek miatt kerültek börtönbe.

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés miatt nyomozott az ügy kapcsán, de azt be is fejezték állítólag. Természetesen írásban kerestük az ügyészség illetékesét, akik közölték, hogy nincs még megszüntetve a nyomozás.

– Az Ön által kérdezett ügyben névtelen feljelentő feljelentése alapján a Központi Nyomozó Főügyészség Győri Regionális Osztálya előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen 2016. április 18-án nyomozást rendelt el. Az ügyben gyanúsítotti kihallgatásra ezidáig nem került sor. A nyomozás megszüntetésére ez idáig nem került sor, az jelenleg folyamatban van – közölte dr. Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az Esti Újsággal.

A BVOP szóvivője, Szalay Tímea, későbbre ígért tájékoztatást.