hirdetés

Bár az Atatürk repülőtér újra kinyitott, még vannak fennakadások. A magyarországi utasforgalmat is érinti a tegnap este Isztambul repülőtérén elkövetett merénylet. Egy délutáni budapesti járatot töröltek, a reggeli gépek ugyan órás késésekkel, de megérkeztek.

Atatürk reptérA kedd esti öngyilkos merényletek következtében lezárt isztambuli Atatürk nemzetközi repülőtér újra kinyitott, és a korábbi rend szerint üzemel – jelentette be Binali Yildirim török miniszterelnök a helyszínen.

A 41 emberéletet követelő terrortámadás után a légikikötő teljes területét azonnali hatállyal lezárták, a landolásra váró repülőgépeket más törökországi városokba irányították át, a többi között Ankarába, Bursába, Corluba, Izmirbe, Izmitbe, valamint az Isztambul ázsiai oldalán fekvő kisebb, Sabiha Gökcen repülőtérre.

Visszatérítik a repülőjegyek árát és díjmentesen módosíthatóak a foglalások

A török állami légitársaság, a Turkish Airlines közleményt adott ki, amely szerint a június 28. és július 5. között az isztambuli repülőteret érintő foglalással rendelkezők július 31-ig díjmentesen változtathatnak foglalásukon, akár útvonalat is változtathatnak. A cég emellett kész arra is, hogy a lemondott utak után a jegyek árát teljes egészében visszafizesse.

Egy délutáni Budapestről induló járatot töröltek

Egy Isztambul és Budapest közötti délutáni járatot törölt a Turkish Airlines légitársaság, de a többi járat közlekedik a magyar főváros és a török nagyváros között – mondta Kurucz László, a Budapest Airport helyettes szóvivője szerda reggel. A Turkish Airlines a délután 16.05-kor érkező és a 17 órakor induló járatát törölte.

A helyettes szóvivő azt tanácsolja az utasoknak, hogy figyeljék a Budapest Airport honlapján a járatinformációt, illetve érdeklődjenek a légitársaságoknál az esetleges változásokról.

A reggeli gépek jelentős késésekkel, de megérkeztek

A reggeli isztambuli járat jelentős késéssel, 7.55 helyett 10.50-kor érkezett Budapestre és ennek megfelelően a 8.55-kor induló járat is csaknem 3 órás késsel, 11.50-kor szállt fel.

A Turkish Airlinesnak és a Wizz Air légitársaságnak is van egy-egy szerdai járata, amelyek a jelenlegi adatok szerint időben érkeznek, illetve szállnak fel.