hirdetés

Hamar és frappánsan lezárta a Kékfényes stricis balhét a közmédia vezetése. Teljesen hiteles vizsgálattal megkérdezték a műsor felelőseit, akik ugye gyorsan, objektíven, s nem védve saját maguk állását kijelentették a strici riporter nem befolyásolt senkit sem. Nos ez szép. Így az ügy lezárva, betéve a dobozva. Azonban a kérdés az, hogy miképp dolgozhatott a közmédiánál egy priusszal rendelkező személy ? A másik kérdés pedig, hogy miképp nem tudott senki sem egy rendőrségi műsornál arról, hogy a kollegát figyelik a rendőrök hónapok óta, s hamarosan el is fogják. Milyen rendőrségi műsor az,  milyen a tekintélye a műsorkészítőinek, ha a rendőrség ezt az elfogást nem jelzi előre és nem ad lehetőséget a riporter gyors kirúgására , hogy ne legyen ciki az ügy, hogy elviszik a Kékfény riporterét ? Mert igazán ez a kínos. Ez egy komoly üzenet volt de köztévé még most sem vette az adást. De készítettünk egy fotót ezért a Kékfény értekezleteiről, ha már minden rendben van.

 

Mint ismeretes a Kékfény című műsor riporterét, B. B.-t a rendőrség Budapesten fogta el, feltehetőleg hossza operatív munka után. A Kékfény riportere az MTVA alkalmazottja  2021 augusztusa óta intézett lakásokat prostituáltaknak, azaz ténykedett mint strici. De lehet régebb óta. Ilyen botrányra eddig nem volt példa a köztévénél, hogy egy bűnözőt alkalmazzanak, s arra sem volt példa, hogy egy különösen védett műsornál egy bűnügyi műsornál.

Nos a köztévé bejelentette: Megvált saját riporterétől. A hivatkozott hírekben nevezett személy – korábban a Kékfény című műsor riportere – már nem a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap alkalmazottja.

Az egyik kormányközeli lap arra is kíváncsi volt, hogy a férfi esetleges bűnözői csoportokkal ápolt kapcsolata befolyásolta-e a munkáját a Kékfényben.

A köztévé tájékoztatása szerint vizsgálatot indítottak az ügyben, és a műsor szerkesztőjének és felelős szerkesztőjének tájékoztatása szerint az eljárás alá vont személy riporteri munkáját semmilyen irányban nem érte befolyás: „Befolyásolás sem részéről, sem pedig más részéről az ő irányába nem történt” – közölte a tévé.

A baj ezzel a gyors vizsgálattal az, és ezt sajnos az MTVA gyors majdnem objektív, majdnem hiteles vizsgálata sem tisztázta,  hogy B.B nagyon jól tudta-e vagy sejtette-e, hogyha egy rendőrségi műsornál dolgozik, akkor valami védelmet élvez majd, nem lesz szem előtt, s csaknem fogják azt hinni a bűn üldözői, hogy ő egy strici, azaz modern rabszolga-kereskedő ?! Nos B.B  azt hitte a Kékfény miatt komoly fedésben van, védelem alatt áll, hisz rendőrök közé jár, parolázik velük, barátkozik, miközben bűnözővé vált. Innen is látszik, hogy szegény köztévés fiú B.B. nem ismeri a rendvédelmi szervek munkáját sem, s a szakszolgálatokét pedig el sem tudja képzelni, nem beszélve az egyéb titkos szervezetek működéséről . Itt mindenki gyanús, és senkinek sincs titka. Le is bukott. CSúnyán. S egy percig se higgye senki, hogy B.B-t ne figyelték volna már legalább fél éve.

MIndez pedig újabb kérdéseket vet fel, amit egy felelős szerkesztő nem tud hitelesen kivizsgálni. A köztévé vezetése kért tájékoztatást a rendőrség vezetőitől ? Vagy a belügyminisztertől az ügyről ? Aligha. Akkor miképp lehet objektív a vizsgálat ?

Nos nagy baj az is, hogy a köztévé rendőrségi műsorának és a készítőinek halvány lila fogalma sem volt arról, hogy egy riporterük strici. Azaz bűnözővel dolgoznak. Ez még talán kimagyarázható, de kínos esemény. Milyen rendőrségi szakújságírók azok, akik nem tudnak arról, hogy a kollegájukkal vaj van ? Hogyhogy nem kaptak infót az informátoraiktól erről ? Ja mert nincs ilyen nekik, sosem volt. Csak a sajtómeghívókat kapják és dolgoznak a már leírt sztorikból, abból baj nincs.  Azaz van, sokkal nagyobb, bűnözővel dolgoztak.

Nos egy ilyen eset miatt, ami a magyar újságírás pofánvágása, nos emiatt jobb emberek felállnak és távoznak. Sőt egy ilyen eset miatt a szerkesztőség összes tagja feláll, mert ez az újságírói társadalom szégyene ami itt történt.

Arról nem beszélve, hogy sokkal nagyobb baj az, hogy ezen rendőrségi műsor készítőiben már nem bíznak a hatóságok sem és ezért nem is jelezték előre sem a felelős szerkesztőnek, sem a műsorvezetőnek, sam az MTVA vezetésének, hogy figyeljtetekitt baj van és ez és ez lesz a riporteretekkel. Persze ha a műsornak lenne tekintélye, s elismert tagjai, akkor a hatóságok ezt az ügyet úgy intézik, hogy szólnak az MTVA vezetésének, hogy gyerekek rúgjátok ki a strici riportert mi meg másnap majd jól elfogjuk. Nos ez se így történt.