hirdetés

Egy gyermek szúrt le egy másik gyermeket Monoron. Az idősebb fiú állítólag szemtelenkedett a fiatalabbal, aki ezt megunta. A brutális ügyben csodával határos módon nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel megúszta a sértett fiú. A késelő gyermek fiatal kora miatt nem büntethető.

késelés

Jól titkolta a rendőrség és a város is a gyermek késelő ügyét. A mentőket és a rendőröket a megsérült fiú édesanyja riasztotta a brutális gyerek késeléshez, még múlt héten kedden. A megszúrt fiút a fővárosi Országos Baleseti Sürgősségi Intézet gyermekambulanciájára vitték. A szúrás a hátán, a bal lapockája alatt érte. A kés pengéje létfontosságú szervet nem ért el, az izomzatban másfél-két centiméter széles, ugyanolyan mély seb keletkezett – közölte a rendőrség.

Nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a kés alkalmas volt súlyosabb sérülés okozására is. A rendőrségnek nem volt nehéz dolga, a gyermekkorú elkövető családja együttműködött a részletek feltárásában. Az ügy specialitása, résztvevőinek életkora miatt a nyomozás lefolytatását a Pest megyei rendőrfőkapitány megyei hatáskörbe rendelte.

A rendőrség felvette a kapcsolatot a Család- és Gyermekvédelmi Központ munkatársaival, akik a gyámhivatalnál kezdeményezték a szúrást elkövető gyermek és családja védelmét, ez egyebek mellett a szoros felügyeletüket jelenti. Súlyos testi sértés gyanúja miatt indítottak eljárást. Ha újabb adat nem merül fel, az ügyet büntethetőséget kizáró ok, azaz az elkövető életkora miatt lezárják.

Bilkei Pál kriminálpszichológus a lapnak azt mondta: egy gyermek csak akkor követ el ilyet, ha a nevelésébe valamilyen hiba csúszott be. A szülő dolga, hogy megtanítsa gyermekét arra, milyen válaszokat adhat egy sértésre, és hogy a tévéből áradó káros tartalmaktól is megóvja – mondta  a neves szakértő.

(Fotó: illusztráció)