hirdetés

Az elsődleges orvosi vélemény alapján a szexuális erőszak megalapozott gyanúja ez idáig nem merült fel a Zamárdiban megrendezett Balaton Sound fesztiválon történtekkel kapcsolatban. Azonban igazságügyi orvosszakértőt rendeltek ki az ügyben, hogy a további pletykákat el lehessen kerülni. Mint ismeretes, a kanadai DVBBS zenekar öltözőjében több lányt eszméletlen állapotban találtak a takarítók, köztük a közmédia sztár műsorvezetőjének a lányát is.  

DVBBS-youtoube

A rendőrség a honlapján közzétett közleményben hangsúlyozta, hogy továbbra is minden körülményt vizsgál a Zamárdiban megrendezett fesztiválon történt eset kapcsán. Igaz, ehhez képest eddig azt lehetett olvasni és hallani, hogy szexuális erőszak miatt nem vizsgálódnak.

A DVBBS zenekar körül történt eset több, mint fura. A fiúk gyorsabban távoztak a fesztiválról, mint ahogy azt bárki is várta, valamiért. Taxiba pattantak a celebeket szállító luxusbusz helyett, és egyből repültek volna, de nem volt idejük. A fiúkat Ferihegyen bilincsbe verték és visszavitték Siófokra. Mert találtak náluk némi drogot. Majd elengedték őket. Azonban nem tudni, hogy a szexuális zaklatás ügyében meghallgatták-e őket, illetve lettek-e rabosítva és vettek-e tőlük DNS-mintát a rendőrök, ahogy az ilyenkor szokás. Ha vettek, akkor nincs gond, hisz ha történt esetlegesen szexuális erőszak, akkor lesz mivel összevetni.

Mert a takarítók találtak használt óvszert a celebek öltözőjében. Bár az eltűnt, ami igen nagy baj. Az eszméletlen lányok, hogy vajon mire emlékeznek, és vajon mire nem akarnak emlékezni, szintén nagy kérdéseket vet fel. De valljuk be, minden bizonnyal a közös selfizés mellett, közben vagy után a világsztárokkal teli öltözőben feltehetőleg elszabadultak a hormonok, és egy-két csók biztos volt, és talán más is. S itt jön a jogászkodás, hogy, ha a lányok is akarták esetleg a szexet a celebekkel, akkor nehéz erőszakról beszélni, de ott lebeg a kisördög, hogy na de a lányok el voltak kábítva.

A rendőrség felidézte a hosszas közleményében, hogy a Zamárdiban megrendezett fesztiválon július 9-én egy külföldi zenekar tagjai a koncertjük után fiatal lányokat láttak vendégül a nagyközönség elől elzárt területen. A fellépők távozását követően a rendezők közülük több lányt rossz egészségügyi állapotban találtak, akik a rendezvény területén azonnal orvosi ellátásban részesültek. A vizsgálat során felmerült a gyanú, hogy a lányok ismeretlen eredetű anyagot fogyaszthattak, illetve ellenük szexuális jellegű bűncselekményt követhettek el, ezért a Siófoki Rendőrkapitányság szexuális erőszak bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indított ismeretlen tettes ellen. Hozzátették: a nyomozás során beszerzett adatok, valamint az elsődleges orvosi vélemény alapján a szexuális erőszak megalapozott gyanúja ez idáig azonban nem merült fel. Kitértek arra is, hogy a rendőrök vasárnap négy, a fesztiválon részt vevő külföldi férfit – a zenekar tagjait és alkalmazottait – előállítottak a helyi kapitányságra, és kábítószergyanús anyagot találtak náluk. Hármuknál a kábítószergyorsteszt pozitív eredményt jelzett, őket kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként, egy embert tanúként hallgattak ki a nyomozók – tették hozzá. Megjegyezték: a férfiak szabadlábon védekezhetnek.