hirdetés

Az MSZP két képviselője felmondólevelet készített a Magyar Úszó Szövetség elnökének, Gyárfás Tamásnak. A dokumentumban a többi között vállalnia kellene, hogy lemondása után hatvan napon belül a széles nyilvánosság számára részletes beszámolót készít elnöksége idejéről. Mindez azért is érdekes, mert Gyárfás igen jó viszonyt ápolt a Nap TV producereként a párttal, mondhatni jobbat, mint bármelyik mással.

Lausanne, 2015. április 16. Orbán Viktor miniszterelnök (b2) és Julio César Maglione, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) elnöke (j) aláírja a 2017-es vizes világbajnokság budapesti rendezésérõl szóló megállapodást a svájci Lausanne-ban 2015. április 16-án. Mellettük Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke (b) és Cornel Marculescu, a FINA ügyvezetõ igazgatója (j). MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Heringes Anita és Bangóné Borbély Ildikó, a baloldali párt országgyűlési képviselői a Komjádi uszoda előtt tartott sajtótájékoztatót. Az elnök felmondólevelének elkészítését azzal indokolták, hogy az elmúlt időszak botránysorozatai sokat ártott a sikersportágnak. Sok szülő azon gondolkozik, hogy merje-e beíratni úszásra a gyermekét vagy sem.

Bangóné arra szólította fel Gyárfás Tamást árpilis végén, amikor a szövetség összeül, kérjen maga ellen bizalmi szavazást, de úgy, hogy a résztvevők titkosan voksolhassanak.

A parlamenti képviselő emellett ismertette a felmondólevelet, amelynek címe: a munkavállaló munkaviszonyának felmondással történő megszüntetése, valamint egyéb tisztségekről való lemondása.

Bangóné Borbély Ildikó elmondása szerint annak aláírásával Gyárfás Tamás – az úszószövetség elnökeként tanúsított magatartása miatt – azonnali hatállyal lemondana posztjáról, valamint minden magyar és nemzetközi szervezetben betöltött, választott tisztségéről, megbízatásáról, továbbá megszüntetné egyéb munkavégzésre irányuló jogviszonyait is.

Jelezte, hogy a felmondólevelet eljuttatják Gyárfás Tamásnak, akinek semmi más dolga nincs, mint aláírni.