hirdetés

Pintér Sándor belügyminiszterrel kapcsolatos dokumentumokat akart külföldre juttatni Jakubinyi Róbert, aki ennek érdekében megfenyegetett, majd megpróbált megvesztegetni egy ügyvédet – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtökön a honlapján. A gyanúsított az a Jakubinyi Róbert aki vádlott többek között az Egymásért Egy-Másért alapítvány miatt, illetve egy kémbotrányban is.

JakubinyiŐ a Gyurcsány féle titkosszolgálat egyik legismertebb botrányának kulcsfigurája. A Political Capital elemző céggel is kapcsolatba került Egymásért Egy-Másért Alapítvány botrányának egyik központi figurájáról van szó. A közlemény szerint az 58 éves Jakubinyi Róbert megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy idén korábban egy ügyvédet próbált rábírni arra, hogy a házi őrizetben lévő védencét szökésre beszélje rá, és Pintér Sándor belügyminiszterrel kapcsolatos dokumentumokat vigyen külföldre. Az ügyvéd visszautasította a kérést, emiatt a férfi megfenyegette. Mivel az ügyvéd ennek hatására sem tett ígéretet ügyfele befolyásolására, J. Róbert több millió forintot ajánlott a fogolyszökésért és a dokumentumok külföldre viteléért.
A debreceni J. Róbertet a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai kedden, Budapesten fogták el. A házkutatások során asztali számítógépeket, laptopokat, merevlemezeket, SIM-kártyákat, pendrive-okat, CD-ket és a bűncselekményekkel összefüggésbe hozható feljegyzéseket foglaltak le.
A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki J. Róbertet, aki nem tagadta, hogy találkozott az ügyvéddel, a bűncselekmények elkövetését viszont igen. A férfit őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, ellene közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és vesztegetés bírósági vagy hivatalos eljárásban bűntettek miatt folyik az eljárás.

Forrás: MTI

(Bánrévi Lili)