hirdetés

Belehalt a fenékplasztikai műtétjébe egy brit nő Budapesten. Az ajándékba kapott beavatkozásról senki nem gondolta volna, hogy tragédiába torkollik. Tryce Harry két gyermeket hagyott árván, a nő halálát zsírembólia okozta. Kerestük az érintett magyar orvost is írásban, de sajnos nem kaptunk választ.

 

tryce harry feleségeMeghalt egy 49 éves brit nő március 19-én, miután egy budapesti klinikán elvégzett fenékműtét után egy zsírembólia miatt rosszul lett A kétgyermekes nő, Tryce Harry férje elmondása szerint kb. 1,7 millió forint fizetett a klinikának egy hasfeszesítésért és mellplasztikáért – a saját testéből máshonnan leszívott zsírral való fenékfeltöltést ingyen kapta ezekhez.

A brit sajtóban megjelent cikkek az ügyről szóló halottkémi eljárásra hivatkozva azt írják, érelzáródása lett egy zsírrög miatt. A Daily Mail cikkében a műtétet végző orvost és intézményt is megnevezik, azonban ilyen nevű klinika, „Human Reconstructive Institute” nem működik Budapesten. Az orvos pedig egy közismert sebész, akit meg is neveztek. Természetesen kerestük a megnevezett dokit e-mailen, de választ egyelőre nem kaptunk. Szerettük volna megtudni ő végezte-e a műtétet? Folyik-e nyomozás az ügyben ?

A hivatalos jegyzőkönyv szerint a nő délután 17:30-kor jött ki a műtőből, ekkor még stabil volt az állapota. Ezután félóránként monitorozták őt, 18 órakor még szintén stabil volt, azonban 18:35-kor leesett a vérnyomása, rosszul lett és szívrohamot kapott. Megpróbálták újraéleszteni, de nem sikerült. 19:30-kor megállapították a halálát.

Úgy tudni, a férjet nem értesítették, hogy felesége rosszul lett, csak 3 órával később szerzett róla tudomást, hogy meghalt az asszony.

Emma Brown, a birminghami halottkém szerint gondatlanságnak nem volt szerepe a halálban. Szerinte a nő egy „nem életmentő műtét komplikációi miatt” halt meg.

A férj most a sajtón keresztül azt javasolja mindenkinek, hogy inkább Angliában végeztessék el a műtétet, mert ott várhatóan jobb az orvostechnológia. Még akkor is, ha Nagy-Britanniában azért drágább egy ilyen beavatkozás.

A feleségem egyszerűen a mindenem volt. A gyermekeimnek és nekem ő volt a legfontosabb ember a világban – nyilatkozta.

A férj ugyanakkor azt is elmondta, a felesége régóta vágyott rá, hogy elvégeztesse a beavatkozásokat. Ez volt az álma. Azt gondolták, a budapesti klinikában megtalálták ehhez a tökéletes helyszínt. Kifejtette, hogy ismertek olyanokat, akiket itt műtöttek, és nagyon elégedettek voltak az eredménnyel. Egyáltalán nem tartottak attól, hogy baj lehet.

2011-ben egy ismert budapesti plasztikai sebész klinikáján egy magyar sztárügyvéd majdnem meghalt egy szépészeti beavatkozás után. Az ügyvéd maradandó súlyos károsodást szenvedett, hisz beleinek 99%-át elvesztette a fertőzés miatt. Kiderült időközben, hogy a műtétet végző ukrán orvosnak engedélye sem volt, hogy plasztikai műtéteket végezzen. Az ügyben a polgári per már elkezdődött, a vádemelés a büntetőügyben pedig még várat magára.