hirdetés

Kiraboltak nappal, a nyílt utcán egy szívbeteg és Down-kóros lányt Budapesten, a 17. kerületben. Két férfi egyszerűen elvette a hátizsákját, és megkeresték a pénztárcáját amit teljesen kiürítettek és senki nem sietett a segítségére. A budapesti közbiztonsággal úgy tűnik komoly baj van mostanában ez az eset is ezt mutathatja.  

 

térfigyelő szobaA Down-szindrómás és szívbeteg 25 éves lány már évek óta egyedül közlekedik a városban speciális biciklivel és BKV-val. Minden reggel ugyanahhoz a villanyoszlophoz láncolja a kerékpárját, és onnan megy tovább busszal. Ezt a napi rutint követte akkor is, amikor kirabolták. Eddig semmi baj nem volt. Most azonban egyszerűen kirabolták. A lány pénztárcájában nagyjából 8000 ezer forint volt, azt elvették tőle.

Szerencsére egy közeli térfigyelő kamera az egész rablást rögzítette. A rendőrök ezután azonosították a két férfit, és el is fogták őket.

Azt azonban nem értjük, hogyha van egy tréfigyelő kamera rendszer, akkor bizony a központban ülnek szakemberek is, akik nézik pásztázzák a kamerák élő képeit. Épp ez a rendszer lényege, hogy ők, akik ülnek a kamerás szobában  riasztják a járőröket, ha valami gyanús történik.

Ezúttal ez úgy tűnik elmaradt, ami érthetetlen. Hol voltak vajon a kameraszobában ülő rendőrök és polgárőrök? Miért nem riasztották a járőröket, hogy baj van ? Hisz felvétel is van a Down beteg lány kirablásáról. Vagy nem volt senki esetleg a kamerás szobában ? Vagy nem látták? Ez is baj lenne. Nagy baj lenne. Vagy már nincsenek kamerás szobák és pásztázó tekintetű figyelők ?

A 25 éves lányt megviselte a rablás, másnap már el sem mert indulni biciklivel az édesanyja szerint.