hirdetés

Éhezők Viadala volt Angyalföldön. A cím több szempontból is találó. Egyrészt mert éhezők, hajléktalanok versengtek egymással, hogy ki tud jobban főzni. A versenyt támogató civilszervezetek azért főztek egymással is versenyt, hogy felhívják a figyelmet az elszegényedésre, és összehozzák a segítőket.

éhezők 2

Hétvégén rendezték az Éhezők Viadala – I. Hajléktalanok Országos Főzőversenye. A provokatív elnevezésű versenyen hajléktalanok és az őket is segítő szervezetek közös főzőcsapatai vettek részt. A XIII. kerületi rendezvény célja, ahogy ez a tudósító Balrad.com-on olvasható, a szervezők megfogalmazása szerint „felhívni a magyarországi emberek figyelmét, az országunkat sújtó tömeges elszegényedésre, a hajléktalan emberek helyzetére, ellátásuk fontosságára, társadalomba visszaintegrálásuk nehézségeire. További célja, hogy összekössük azokat a szervezeteket, akik részt vesznek a hajléktalanellátásban, itt közös célokat állítsunk fel, illetve megismerjük jobban egymás szervezeteit is.”

Végül 300 hajléktan ette meg a verseny „végtermékét”, amelyen egymástól ideológiailag távol álló csapatok is egymás mellett főztek – A Város Mindenkié csoporttól, a Keletiben menekülteket segítő civilszervezeten át, a jurtasátras, Póka László-féle Nem Adom a Hazámat csoportig.

(Fotó: Index)