hirdetés

Eddig senki sem tett feljelentést a Nemzeti Választási Irodánál történt kopasz-gate ügyben, az Esti Újság úgy tudja. Mint ismeretes, több kopasz személy –  akik az FTC Security mellényében posztolgattak magukról fotókat a közösségi oldalaikon –  nem engedte az MSZP politikusát, Nyakó Istvánt, hogy leadja népszavazási kérdését. A Nemzeti Választási Bizottság úgy döntött, az üggyel és esettel nem foglalkozik, pedig még maga a miniszterelnök, Orbán Viktor is méltánytalannak nevezte az esetet.

NVI-Fradi kopaszok

Az NVB üléséről tudósító 444.hu szerint az MSZP-s Lukács Zoltán élt panasszal a keddi eset és események miatt. Patyi András, az NVB elnöke azonban azt javasolta a testületnek, hogy ne foglalkozzanak a kifogással. Az NVB vezetője mindezt azzal indokolta, hogy nincs a kifogásban jogszabály szerint leírva, hogy mi a probléma, csak szó szerint az, hogy Nyakót nem engedték oda. Nehezményezték azt is, hogy a kifogáson szereplő lakcím nem Lukács Zoltán lakcímnyilvántartásban szereplő címe. Az utcát ugyanis átnevezték, és a régi nevet írta le, de a lakcímnyilvántartásban az új néven szerepelt.

Később az MTI is megerősítette, hogy az NVB érdemi vizsgálatra alkalmatlannak tartotta a panaszt, ezért elutasította.

A Fidesz szerint a szocialisták érdeke volt a botránykeltés. Orbán Viktor pedig bejelentette, hogy a hasonló esetek elkerülése érdekében módosítani fogják a népszavazási kezdeményezésre vonatkozó szabályokat.

Nos, az mindenképpen érdekes, hogy az eset miatt egyelőre senki sem tett feljelentést, holott az NVI-nél a kopasz, Fradi Securitynek dolgozó izmos emberek valamiféle törvényt és jogszabályok sorozatát szegték meg. Az Esti Újság így megkereste a rendőrséget, hogy az ügyben tett-e valaki feljelentést.

Elektronikus úton érkezett megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy válaszadásunk időpontjáig az Ön által kérdezett ügyben a rendőrséghez feljelentés nem érkezett – írta az ORFK Kommunikációs Szolgálata.