hirdetés

Zűr és zavar támadt a hétvégén automatára kapcsolt 4-es metró közlekedésében. A szerelvények 5-15 perceket álltak a megállóban. A BKK szerint egy szerelvény hibásodott meg csupán. Addig is bevetik a pótlóbuszokat.

4-es metro 1

Zavar támadt a szombaton önműködőre állított 4-es metró közlekedésében. Mindezt olvasóink jelezték szerkesztőségünk felé. Az Újbuda-központ és a Bikás park között 18 óra 10 perckor leállt a metró, 5 perc veszteglés után mondták be, hogy 10 perccel később újraindulnak.

Az Újbuda-központtól azt írták, hogy 15 perce állt a metró a megállóban. Kétpercenként bemondták, hogy műszaki hiba merült fel, a menetidő megnövekedett.

Egy a Kálvin téren álldogáló és türelmesen várakozó utas azt tapasztalta, hogy mindkét irányban perceket időztek a vonatok a megállóban, közben valamit mondanak a hangosbemondóban, amit nem igazán lehetett érteni.

A BKV fődiszpécsere közölte, hogy a kommunikációvezérelt metrón egyelőre folyik a hiba elhárítása. A BKK Facebook-oldalán  este fél 7 körül megjelent egy bejegyzés, hogy pótlóbuszokat állítottak be a Kelenföld és a Móricz között, mert egy jármű meghibásodott, de két perccel később már azt írták, hogy helyreállt a közlekedés.