hirdetés

Továbbra is hatalmas a torlódás az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátlépési pontnál. A kocsisor már kilenc kilométernyi, a várakozási idő mintegy három óra minimum. Sőt már a mellékutakon is áll a forgalom az osztrák hatóságok határellenőrzése miatt.

hegyeshalom-kisalföld

Tóth Gabriella, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, hogy  az osztrák hatóságok szúrópróbaszerű ellenőrzése miatt napközben húsz kilométeres is volt már a torlódás. A személyautók lassan, de folyamatosan tudtak Ausztriába lépni. Ennek ellenére arra kérik az autók vezetőit, hogy indulás előtt a rendőrség honlapjának határinfooldalán tájékozódjanak a választott határátlépési pontoknál szükséges várakozási időkről.

A teherautók miatt ugyanis az 1-es főút mosonmagyaróvári átkelési szakaszán is lassan halad a forgalom. Az Útinform legfrissebb tájékoztatása (este 21.20) szerint az M1-es autópályán Hegyeshalomnál, a határkilépő oldalán a külső sávban álló kamionsor hossza eléri a 10 km-t.

Rajkán és Kópházán, valamint Sopronban zavartalan a határforgalom.

Úgy tudjuk, hogy a migránsok miatt elrendelt váratlan osztrák akciók miatt hetekig ilyen tumultus várható majd Ausztria felé az M1-es autópályán.

(Forrás: Kisalföld–Esti Ujsag, Fotó: Kisalföld)