hirdetés

Megtelt a Hősök tere, annyi szurkoló és nézelődő zsúfolódott össze a Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny csapatbemutatójára. Az olasz körverseny ugyanis Magyarországról rajtol. Szerencsére szurkolhatunk magyar kerekeseknek is.

 

A pénteken induló viadal első három szakaszát rendezik hazánkban péntektől vasárnapig, szerda este pedig a Nagy Rajt helyszínén, a Hősök terén köszönthette a közönség a következő három hét főszereplőit, a 22 résztvevő csapat versenyzőit.

Becslések szerint csak a magyar szakaszokat több millió fogja nézni a helyszíneken és a tévében, ami rekord nézettséget hozhat. Sőt már most kijelenthető, hogy bizony egy magyar Giro több nézőt vonz, mint jó pár NB I-es futball mérkőzés.

A legnagyobb ováció természetesen a három magyar indulót, a tavaly három napon át az összetett éllovasának járó rózsaszín trikót viselő Valter Attilát (Groupama-FDJ), Peák Barnabást (Intarmarché-Wanty-Gobert Matériaux) és Fetter Eriket (EOLO-Kometa) fogadta.

Ez a lényeg. Ez a Giro, a világ legnagyszerűbb versenye. Annyit mondok csak mindenkinek, hogy élvezzük, mert gyönyörű három szakasz vár ránk. Mindenkinek nagyon jó szurkolást kívánok! – üzente a szurkolóknak a tavaly a 14. helyen záró Valter.

A versenyzők mellett bemutatták a Giro idei kabaláját, a négy megkülönböztetett trikót, illetve a trófeát, amelyért a következő három héten küzdenek a résztvevők, az eseményt pedig végül a Margaret Island fellépése zárta.

 

(Nagy A.)