hirdetés

Mégsem lesz, úgy tűnik, a kormánytól független a TV2, hiába hangoztatta ezt korábban az RTL klub exvezére és a Vajna-féle új TV2 új direktora, Dirk Gergens. Ugyanis az a H. Gabriella lesz a gazdasági igazgató, akinél lakik többek közt Habony Árpád a miniszterelnök és sok-sok miniszter tanácsadója. Mindenesetre tény, hogy a Marslakók producere, gyártója, arról is közismert, hogy brutális költségvetésből készítette a köztévének a hatalmasat bukott műsort, ami nézettség terén negatív rekordokat döntött.

TV2

A függetlennek kikiáltott TV2 mégsem lesz az, úgy tűnik. Állítólag H. Gabriellát nevezték ki a TV2 gazdasági és stratégiai igazgatójának. Nevezett személy a méregdrágán készített és alig-alig nézett Marslakók vagy A Dal és a Ridikül gyártója is. Tévés tapasztalata így biztos van az új tv-vezetőnek, bár nézett műsort eddig még nem készített. Az is kérdés, hogy etikailag mennyire megengedett, hogy miközben egy kereskedelmi tévé gazdasági vezetője lesz valaki, addig magánban a köztévének szállítja a műsorokat.

H. Gabriella azonban arról is közismert, hogy az ő Szerb utca 9. szám alatti pecójában lakott a pletykák szerint Habony Árpád, a miniszterelnök ibizai főembere.

H. Gabriella tavaly azért került a hírekbe, mert ő volt a rekordösszegért, 841 millió forint közpénzből gyártott Marslakók sorozat producere és a sorozatot gyártó cég vezetője. A Marslakók ugyan csúnyán bedőlt, de Halkóban nem ingott meg a döntéshozók bizalma.

A sajtóban sokszor megjelent már, hogy H. Gabriella Jáksó László volt élettársa, és kettejük üzleti kapcsolata máig él. H. Gabriella vezeti a Jáksó tulajdonolta Marslakók Kft. utódcégét, a Mátrix Produkció Kft.-t. A médiapiacon egyébként közismert, hogy a H. Gabriella készítette műsorok mögött Habony Árpád miniszterelnöki főtanácsadó áll, aki szintén jó viszonyt ápol Jáksóval. Baráti kapcsolatukat Jáksó két éve a Magyar Narancsnak adott interjújában sem tagadta. 2006-ban mutatta be Habonynak a későbbi gyermekének édesanyja, Kaminsky Fanni. A családok később üzletelni is kezdtek: Habony testvére, H. Mária cégét, a Brand Lab Tanácsadó Kft.-t Jáksó és H. Gabriella közösen vette meg 2008-ban.

Dirk Gerkens korábban többször kijelentette, hogy a TV2 független lesz, a Fidesz és a kormány befolyásától mentesen dolgoznak majd, ő maga pedig szabad kezet kapott a cég vezetőinek kinevezését illetően.

Mindezeket figyelembe véve lehet, hogy szegény Jakupcseknek is azért kellett repülnie a köztévétől, mert a TV2 csapott le rá. Csak erről még ő nem tud? Nos, nem lennénk meglepődve, ha pár hónapon belül Jakupcsek lenne a Vajna vezette tévé egyik arca.

Mindezeket figyelembe véve érdekes függetlenség lesz ez. Mindenesetre ismervén Dirket, mi szurkolunk neki tiszta szívünkből, sőt a TV2 teljes csapatának, vezetőinek és tulajdonosának is.