hirdetés

Az állatkínzások szigorúbb büntetését követelő tüntetés után alig 24 órával máris egy törvénytisztelő, a törvény őre, azaz egy egyenruhás keveredett komoly gondba. Egy zalaegerszegi rendőr ugyanis számszeríjjal lelőtte szomszédja kutyáját. Szegény eb bűne az volt, hogy átjárt a rendőrhöz. A kutyagyilkos rendőrt állásából nem függesztették fel, ami több mint érdekes. 

számszeríjjas kutyagyilkosság

Elképesztő, de épp a törvény éber őre, egy egyenruhás keveredett kegyetlen állatkínzásba Zalaegerszegen. A rendőr simán lelőtte szomszédja kutyáját egy számszeríjjal, mert az átjárt az ő udvarára. A kutya fő bűne többek közt az volt, hogy megette a rendőr kutyájának eledelét és nem akart kimenni az udvarról sem.

A Zalai Hírlap internetes oldala szerint a kutya többször járt a rendőr udvarán. A férfi ezért szólt a kutya gazdájának, de nem változott a helyzet. Múlt hét kedden újra megjelent nála a kutya, ezért számszeríjjal lelőtte. A kutya tetemét zsákba tette, és a Gellénháza felé vezető út mellett kidobta.

A rendőrök az egyenruhás kollégájuk lakásában több gázpisztolyt és légpuskát is találtak. Ezeket a fegyvereket engedély nélkül is lehet tartani, a számszeríjhoz hasonlóan. A rendőr nem tagadott semmit, elismerte tettét, amit azzal magyarázott, hogy a szomszéd kutyája megette az ő kutyájának az eledelét. Amikor a rendőr megpróbálta elzavarni az udvarról, akkor pedig támadott az eb a kutyagyilkos rendőr szerint.

Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője azt mondta, hogy a kutya azért pusztult el, mert a nyíl a tüdejét érte. A rendőr ellen állatkínzás miatt indítottak nyomozást. Amennyiben a rendőr bűnössége bebizonyosodik, úgy feltehetőleg el kell hagynia a testületet. Az eset érdekessége, hogy bár az állatkínzásért akár 2 év börtönt is lehet kapni, a rendőrt fel sem függesztették a vezetői az állásából, holott elismerte tettét. Az pedig igen gyenge magyarázat, hogy a kutya evett a rendőr kutyájának tálkájából. Az pedig egyenesen nevetséges és életszerűtlen, hogy a számszeríjjal lelőtt eb támadott volna. Akkor miért nem kergette el egy lapáttal vagy egy seprűvel. A számszeríj felhúzása, a nyíl betétele, berakása a számszeríjba sokkal több időt vesz igénybe, és ezt miközben egy kutya támad, aligha lehet úgy megúszni, hogy az eb ne harapjon meg.

(Fotó: Faktor)