hirdetés

Csak pénzbüntetésre ítélte az ex-fideszes országgyűlési képviselőt, ma már Fülöpháza polgármesterét a Kecskeméti Járásbíróság.  420 ezer forint – csupán ennyit kell fizetnie a vak komondoros sztorijáról elhíresült Baloghnak a döntés szerint, és továbbra is maradhat a település vezetője. A bűnügyi költségek is őt terhelik, ez valamivel több, mint 250 ezer forint.

Kecskemét, 2016. február 17. Balogh József, Fülöpháza független polgármestere büntetõperének ítélethirdetésén a Kecskeméti Járásbíróság tárgyalótermében 2016. február 17-én. A bíróság súlyos testi sértés bûntette miatt 420 ezer forint pénzbüntetésre ítélte elsõ fokon a polgármestert. Balogh József 2013. április 28-án hajnalban bántalmazta élettársát, aki emiatt nyolc napon túl gyógyuló sérülést, csonttöréseket szenvedett. MTI Fotó: Ujvári Sándor

A bírósági ítélet indoklásakor kifejtették, hogy a vádlott önként beismertette tettét, azt megbánta. Ha nem pénzbüntetést kap, hanem felfüggesztett büntetést, akkor az  szükségtelen hátrányokat okozna neki. azaz az ex-fideszes politikusnak le kellett volna mondania polgármesteri pozíciójáról, ami ugye hátrányos lenne, legfőképp neki. A bíróság a pártfogó felügyeletet sem tartotta indokoltnak.

Így az ex-fideszes politikus megúszta a súlyos testi sértést. Szomorú, de épp a saját élettársát verte úgy el, mint szódás a lovát. Azonban a nőverő politikus maradhat Fülöpháza vezetője, nem kell lemondani, nem lesznek új választások sem.

Balogh ellen még 2013-ban kezdett nyomozni az ügyészség, azután, hogy a kórház jelezte a rendőrségnek, hogy a politikus élettársa súlyos sérülésekkel került hozzájuk ellátásra. A vádirat szerint az egykori fideszes képviselő és élettársa április 28-án hajnalban érkezett haza tanyájukra, majd rátámadt az asszonyra, ittas állapotban, ököllel ütlegelte őt, végül a terasz fakorlátjához csapta a fejét. Orrcsonttörés, többszörös járomcsonttörés – egyebek mellett ezekkel a sérülésekkel került kórházba. A nőverő polgármester az eset után nem mindennapi magyarázattal rukkolt elő. A Fidesz egykori politikusa ugyanis azt merte mondani, hogy élettársa a család vak komondorán esett át, így sérült meg. Később meggondolta magát, és beismerő vallomást tett.

(Fotó: MTI)