hirdetés

A Megasztár egykori üdvöskéje Fekete Dávid nem szabadul. Az énekesből lett vállalkozó előzetes letaryóztatásátújabb 30 nappal meghosszabbították. A férfit közel 350 millió forintos csalással gyanúsítják a hatóságok. Az Esti Újság úgy tudja hamarosan a nyomozást is lezárják a rendőrök.

 

A bíróság továbbra is bent tartja a börtönben a Megasztárból ismert énekest, Fekete Dávidot, de ezúttal nem kettő, hanem csak egy hónappal hosszabbították meg a letartóztatását. A határozat nem jogerős. A nyomozás hamarosan lezárul.

Ismét eltelt két hónap: akárcsak márciusban, a Győri Járásbíróság most is a börtönből kapcsolta be távmeghallgatásra a megasztáros Fekete Dávidot, aki ismét hiába kérte, hogy engedjék ki a letartóztatásból.

Pár napmúlta lesz éppen egy éve, hogy Feketét megfosztották szabadságától. Több mint 20 cselekménnyel, főként csalásokkal gyanúsítják az autókereskedőként is próbálkozó hírességet. Az elkövetési érték a nyomozás jelenlegi ismeretei szerint meghaladja a 350 millió forintot.

A bíróság azért döntött a letartóztatás fenntartása mellett, mert másképp valószínűsíthető, hogy a gyanúsított szabadlábra helyezése esetén elérhetetlenné válna. Ezen nem változtat az sem, hogy a lakóhelyével kapcsolatos körülményeit rendezte – közölte Máté Kinga bírósági szóvivő.

A szóvivő közlése szerint a gyanúsított első és folytatólagos kihallgatása között eltelt időben is követett el szándékos bűncselekményeket.

„E körülmény, valamint a gyanúsított bizonytalan személyi körülményei, felhalmozott tartozásainak nagyságrendje, a cselekmény sorozat jellege valószínűvé teszik, hogy szabadlábra, vagy enyhébb kényszerintézkedés hatálya alá kerülése esetén ismételten vagyon elleni bűncselekményeket követne el” – mondta a szóvivő.

A döntéssel szemben az ügyészség, valamint a gyanúsított és védője is fellebbezést jelentett be. Másodfokon a Győri Törvényszék dönt.

A nyomozás hamarosan lezárulhat, vádemeléshez közeledik a volt megasztáros ügye. Az ügyészség várta, hogy a gyanúsított és védője érdemi védekezést terjeszt elő, de erre már láthatóan nem kerül sor a nyomozás során és nem is vár tovább a hatóság.

 

( Horváth Szabolcs)