hirdetés

Nincs meglepetés Czeglédy-ügyben. Három hónappal meghosszabbítaná az ügyészség a baloldali politikus Czeglédy Csaba és két bűntársa előzetes letartóztatását. A hárommilliárdos csalással gyanúsított szocialista politikust egy makói munkaerő-közvetítővel kapcsolatos büntetőperben szerdán tanúként hallgatja meg a Szegedi Törvényszék. Úgy tudjuk a választásokig biztos dutyiban marad a fiatal politikus.

czeglédyA Csongrád Megyei Főügyészség indítványozta, hogy neki és két társának három hónappal hosszabbítsák meg az előzetes letartóztatását – olvasható a lapban. Szanka Ferenc, a főügyészség szóvivője elmondta: álláspontjuk szerint a három gyanúsított szabad lábra helyezése esetén továbbra is tartani lehet attól, hogy kivonják magukat az eljárás alól, bizonyítékokat semmisítenek meg, illetve további bűncselekményeket követnek el.

Közel ezer diákszövetkezeti tagnak mintegy 100 millió forinttal tartozik a Czeglédyhez köthető Human Operator Zrt. a hivatalok és nyomozó szervek szerint. Azonban Czeglédyék jogászai szerint pár tucat dolgozó felé van csak tartozásuk.

A cég számláit zárolták a hatóságok, így a vállalkozás nem tudn fizetni a diákoknak. Azonban a NAV-nak kötelessége lenne azon munkavállaloknak fizetni, akik ezt kérik hovatalosan és viszik a munkaszerződésüket az adóhatósághoz. ez a pénz ugyanis a munkabér elönyt élvez mindennél. Feltehetőleg a NAV ezt nem szeretné, mert akkor minden egyes kérelmezőnek nekik kell megcsinálni a bérszámfejtést.

Az MSZP koncepciós eljárásnak tartja Czeglédy letartóztatását, ahogy a DK is, amelynek elnökéről, Gyurcsány Ferencről pedig kiderült, hogy cége mintegy negyedmillió eurós kölcsönt nyújtott Czeglédy pénzügyi gondokkal küzdő cégének.