hirdetés

Fájhat a feje az M2-es autóúton a rendőrök elől menekülő Mercis ámokfutó feje. A bíróság ugyanis esélyt nem hagyott a férfinek a további bekeverésre és elrendelte az előzetes letartóztatását. N. Csaba 30 napig biztos nem fog autóval galibát okozni.

Mint ismeretes az M2-es autóúton a rendőrök elől menekülő Mercis a rendőri felszólítás ellenére sem állt meg a kocsijával, majd az amerikai akciófilmekbe illő üldözés közben a rendőrautónak is többször nekiment. Majd még szökni is megpróbált az egyenruhások elől.

Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője közölte a bíróság szökés-elrejtőzés, bűnismétlés reális veszélye, és a gyanúsított eljárásban való jelenlétének biztosítása érdekében rendelte el a férfi letartóztatását harminc napra.A gyanúsított gátlástalanul semmibe vette a jogszabályokat és a bírósági ítéleteket, és folyamatosan jogosítvány nélkül vezetett, ezért esetében csak a legszigorúbb kényszerintézkedés volt alkalmazható.

A rendőrök közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak, ennek során hang- és fényjelzésekkel próbáltak megállítani egy jogosítvány nélkül közlekedő férfit, aki ezeket figyelmen kívül hagyva, esetenként óránkénti 200 kilométeres sebességgel hajtott.

A papucsban vezető férfi előzés közben nekiütközött az egyik szolgálati járműnek, amely a leállósávba sodródott. Ezt követően az elkövető a másik rendőrautóval került egy vonalba, amelynek szintén nekikormányozta a gépkocsiját. A rendőr, hogy elkerülje az ütközést, vészfékezett, így az üldözött sofőr az autójával a beton sávelválasztónak hajtott, ennek következtében a jármű bal első kereke kitört. Az egyik rendőrkocsi megállt a férfi autója mellett, és a járőr szolgálati fegyvert elővéve felszólította a férfit, hogy szálljon ki a járművéből. Ő ennek nem tett eleget, így kihúzták az autójából. A gyanúsított ekkor sem mutatott együttműködést, azt kiabálta a rendőröknek, hogy “megdöglenek”.

A sofőrt hivatalos személy elleni erőszak bűntette, közúti veszélyeztetés bűntette, rongálás és eltiltás hatálya alatti járművezetés bűntettével gyanúsították meg. Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával, és elrendelte a férfi letartóztatását harminc napra.