hirdetés

Nem mond le hiába ígérte Kecel zsidózó, cigányozó és nyilvános akasztásokat követelő fideszes polgármestere. Miután kínos beszédének hangfelvétele nyilvánosságra került, Haszilló Ferenc jelentette be lemondását. Aztán meggondolta magát a Fidesz keceli erősembere . Mindezt bizonyítja az is,hogy az önkormányzat alakuló ülésén majd félmilliós fizetést ajánlott magának.

haszillóerenc

A havi félmilliós polgármesteri fizetés mellett további 67 ezer forint költségtérítést is kér magának a zsidózó, cigányozó és akasztást követelő Haszilló Ferenc, aki több bizottságba is delegálná magát az előterjesztések szerint. Az önkormányzat alakuló ülésének meghívójában azonban már szó sincs róla, hogy lemond. Úgy tudjuk emiatt tüntetés is lesz Kecelen.

Mint az ismert: a magyarnarancs.hu hozta nyilvánosságra azt a hangfelvételt  amelyen az akkor még fideszes Haszilló egy beszélgetés során zsidózik, cigányozik és liberális politikusok kivégzését sürgeti. Helyben a beszéd megosztotta a választókat, ám sokan támogatják Haszillót, akit a Fidesz is kizárt soraiból, de ő is bejelentette, hogy lemond. Többen ezzel azonban nem értenek egyet. Csak néhány vélemény a polgármester FB-oldaláról:

 

–         „polgármesternek teljesen igaza volt és nem kellene ez miatt felmondania. inkább igen is legyen erős és egyengesse a keceliek további dolgait. hajrá Feri. Mi szorítunk. Kellesz a kecelieknek ne add fel egy hülye politika miatt.”

–         „Ha volt is ilyen beszéd ami nyilvánosságra került az véleményem magam részéről az, hogy teljes mértékben igaza volt és a mondandójának igenis igazságalapja volt. Nem a kisebbséget kellene nyomni hanem a magyarokat. Nem segélyből élni, hanem menjenek el dolgozni. Ne adja fel Ferenc jó polgármester.”

–         „Mindenkinek lehet véleménye ráadásul ez nem nyilvános csak perceknyi magánbeszélgetés volt. Gusztustalan, amit akkor kifundálva tettek ráadásul fel is használtak. Nem szabad feladni mi megválasztottuk. Hajrá polgármester úr!” Tovább-tovább Kecelen és Polgármesterként!”

 

A város honapján is megtalálható meghívó szerint hét napirendi pont lesz, de a lemondásról szó sincs. Így például az „Önkormányzati képviselők és a polgármester eskütétele, megbízólevelek átadása, s többek között „ polgármester illetményének megállapítása.

Egy tervezet szerint Haszilló Ferenc 448 ezer forint fizetést kapna, és több mint hatvanezer forint költségtérítést.  Egy másik határozattervezet azt írja:  Kecel Város Képviselő-testülete a Homokhátsági Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás Felügyelő Bizottságába Haszilló Ferenc polgármestert delegálja.  Kecel Város Képviselő-testülete a Kiskőrösi és Térsége Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás Tanácsba Haszilló Ferenc polgármestert delegálja. Kecel Város Képviselő-testülete a Kiskőrösi Többcélú Kistérségi Társulási Tanácsba Haszilló Ferenc polgármestert delegálja.Nosmindegyik előterjesztést maga a cigányozó, zsidózó polgármester jegyezte ellen.

Helyi forrásaink szerint most két forgatókönyv képzelhető el: Haszilló nem távozik, és mindenhova beássa magát, illetve hamarosan távozik, és addig „szeretne pénzügyileg bespájzolni.”