hirdetés

Nemcsak a miniszterelnök barátjának jó lenni, hanem a jegybankelnök rokonának is. Így már érthető volt a nagy titkosítás, a nagy törvénymódosítgatás. A „Hazai és globális gazdasági és pénzügyi trendek” című havi jelentést a BanKonzult Kft. készítette. A cég tulajdonosa pedig az a Szemerey Tamás, aki Matolcsy György unokatestvére.Érdekes és természetesen véletlen egybeesés, hisz más érdekeltségei is sokszor felbukkannak a jegybankelnök rokonának a pénteken közzétett jegybanki alapítványi listákon, aki így több mint félmilliárdot kaszált.

polt-matolcsy

Szemerey Tamás érdekeltségébe tartozik például a VS.hu-t kiadó New Wave Production is, amely mintegy hatszáz millió forintot kapott a jegybanki alapítványoktól – írja a hvg.hu. Szintén az ő neve fémjelzi a Növekedési Hitel Bankot (NHB), amely a publikált adatok szerint  a jegybanki alapítványok legfőbb pénzügyi-befektetési partnere, betéteinek őrzője.

Szemerey cége a BanKonzult Kft., amelynek havi jelentése csak egyetlen jegybanki alapítvány, a Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány (PADMA) szerződéslistájáról hiányzik. A többi öt alapítvány egyaránt megvette havi 750 ezer forintért a „Hazai és globális gazdasági és pénzügyi trendek” című jelentést. Az azonos cím és az egységár azt sugallja, hogy ugyanarról a termékről van szó. Az nem teljesen világos, hogy melyik alapítvány pontosan melyik időszakra „fizetett elő” a jelentésre, mert egyes listákon ezt tudatják, a többin nem.

Mindenestre érdekes és véletlen egybeesések sokasága történt, úgy tűnik.

(Fotó: illusztráció)