hirdetés

Döbbenet. Úgy tűnik mégis csak baj van ezzel a jobban élünk, jobban keresünk kormányzati kommunikációval. Csak november végéig tizenöten fagytak meg a hidegben, közülük öten fűtetlen lakásukban – mondta a Magyar Szociális Fórum elnöke.

hajlektalan-2A KSH adatai szerint tavaly télen kétszázharmincnyolc ember halt meg az extrém hidegben. Simó Endre az MSZF elnök szerint a megoldást a tűzifaprogram átalakítása jelentené.

Tűzifához kellene juttatni azokat az embereket, akik nem jutnak hozzá. Nem volna szabad megengedni azt, hogy háromszoros áron árusítsák a tűzifát, tavaly még egyharmadáért értékesítették.-mondta az elnök.

Véget kellene vetni a kartellezéseknek, mert bizony van gyanú bőven arra, hogy itt kartelezés van, és emiatt verik fel a tűzifa árát.

A szociális tűzifaellátást nem februárig kellene kitolni, és nemcsak beindítani kellene, hanem az egész télre teríteni kellene a fát, mert csupán egy-másfél hónapra jut, és az is csak százhatvan-százhetvenezer családnak, pedig háromszor ennyinek volna szüksége rá – hívta fel a figyelmet a szakember.