hirdetés

A horvát hatóságok által keresett és súlyos euromilliós korrupcióval gyanúsított MOL vezérrel az ellátásbiztonságról tárgyalt Orbán Viktor. A megbeszélésen az Eni -csoport vezetői is jelen voltak, akiktől a MOL felvásárolt pár tucat bezinkutat. MIndenesetre az azért gáz, hogy a MOL vezére Herdnádi úr nem utazhat külföldre a csúnya horvát hatóságok miatt. Így magyarázkodnia kell, s még a miniszterelnöknek is emiatt.
Orbán Viktor miniszterelnök hivatalában fogadta Marco Alverát, az Eni ügyvezető igazgatóját és Hernádi Zsoltot, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatóját szerdán azt követően, hogy a két olajipari vállalatcsoport regionális üzleti megállapodást írt alá Budapesten – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.
Az egyórás megbeszélésen a közép-európai ellátásbiztonságról, energiahatékonysági kérdésekről, valamint az európai versenyképességről esett szó a miniszterelnök és a vállalatok delegációi között – tájékoztatott Havasi Bertalan.
Nos ez mind szép, de az aért már elgondolkodtató, hogy a horvát hatóságok miatt magyarázkodnunk kell. Mert ez a protokoll megbeszélés ha teccik ha nem erről szólt, hisz Herndái úr, mint MOL vvezér külföldre nem utazhat mert fél, hogy letartóztatják. Nos jut eszembe, ha annyira ártatlan, s ebben hisz is, akkor miért is nem megy el a horvát ügyészi meghallgatásra Hernádi? Nem helyette magyarázkodunk, itthon ülünk és szegény miniszterelnököt kérjük meg, hogy segítsen.